Devin Booker za Nike-patika u stilu sportske zvezde

Tekst: Ivona Lekan

Visoka tehnologija iznutra, klasika spolja. Trostruki All-Star nam predstavlja budući klasik – Nike BOOK 1 patike u kojima ćete podjednako uživati na terenu, ali i van njega.

Upoznajte patike koje sledećeg proleća nećete želeti da izujete. Inspirisan Air Force 1, Blazer i AJ1 Nike modelima, kao i jednim od svojih omiljenih klasičnih automobila 72 Chevy Blazer K5 čiji je strastveni kolekcionar, Devin Booker je dizajnirao patiku koju pored izgleda u stilu svetske zvezde, odlikuju i vrhunske performanse za igru na najvišem nivou.

Bezvremenski i kul vajb

BOOK 1 odražava privlačnost stare škole i želju NBA zvezde da se odmakne od utabanih staza, što se jasno vidi kroz Nike Basketball estetiku iz ranih 80-ih. Gornji deo od platna i kepera inspirisan radnom odećom pruža izdržljivost, dok antilop i genuine koža na prednjem delu stopala, daju više pojačanja i poznati, plišani osećaj udobnosti.

Novootkriveni logo BOOK1 pojavljuje se na jeziku, dok ’96 – godina Devinovog rođenja – ponosno zauzima mesto na jezičku za povlačenje pete, kao i natpis „Chapter One“.

Kada su performanse i unutrašnjost patike u pitanju, BOOK 1 ništa ne zaostaje za svojom klasičnom, bezvremenskom siluetom sa kul i zanimljivim detaljima. Naime, Nike Book 1 sportistima nudi prilagođenu kombinaciju bočne stabilnosti, amortizacije i odraza od podloge. Da bi to postigli, Nike dizajnerski timovi su naslagali Cushlon 2.0 penasti međuđon sa krutim TPU bočnim zidom za dodatnu podršku i Nike Zoom vazdušnim jastukom na peti.

Ko je Devin Booker?

Trostruki All-Star sa 26 godina, Booker je trenutno jedan od najboljih NBA igrača. Pored fokusa na svoju igru i proučavanja svakog poteza na putu da postane jedan od najboljih bekova u ligi, stil ovog mladog košarkaša podjednako fascinira i inspiriše.

Devinova estetika inspirisana je istim kvalitetima koji definišu njegovu igru – klasika, originalnost i prefinjen stil. Od njegovog umirujućeg sadržaja na Instagramu ispunjenog slikama prirode do njegove klasične kolekcije automobila – njegov ukus, slično igri, je sofisticiran i kul. Zbog toga je bilo veoma logično da se dizajn njegovih prvih patika poklapa sa njegovom nenametljivom, a ipak stilskom vibracijom.

Devin je od detinjstva crtao skice i kreirao logotipe patika, a sa debitantskim modelom BOOK 1 ispunio je sve svoje dečačke snove. Uz to, ovaj mladi momak je i strastveni kolekcionar klasičnih automobila, a model Chevy Blazer K5 koga je nazvao „Ujka Lari“ i koga poseduje u više boja, poslužio mu je kao glavna inspiracija za BOOK 1 koje će biti u prodaji na proleće 2024. godine u dve signature boje.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI