DENIM – Fall/Winter 2023-2024 trend na radaru

Tekst: Ivona Lekan

Udobni, široki, od izbeljenog i ispranog teksasa, sa mnogo džepova i zanimljivih detalja – modeli od džinsa će i ove sezone biti neizostavni modni komadi.

Od svog nastanka sredinom 19. veka pa sve do danas, teksas je održao svoju popularnost u ovoj ili onoj formi. Ništa se neće promeniti ni ove jeseni i zime. Od maksi suknja od džinsa koje su ovog proleća imale ozbiljan It status, preko carpetener i cargo farmerki sa dosta džepova, pa sve do oversized jakni i kombinezona – ove sezone teksas je tu da ostane.

Koje DENIM komade odabrati ove jeseni i zime?

Uske farmerke, pripijene suknje i tesne teksas jakne slobodno možete odložiti u neku ostavu za garderobu koju ne koristite, jer će ove sezone jedini kriterijumi kada je džins u pitanju biti: što udobnije, što šire i što predimenzioniranije. Carpetener ili cargo modeli farmerki od mekog ali ne i rastegljivog teksasa, sa puno džepova, visokog struka i opuštenog kroja koji se šire od butina nadole, biće najpopularniji komadi koji već imaju svoj momenat.

Tu su i različiti modeli baggy farmerki koji će se kretati od ballon i tibi sid – farmerki od izbeljenog teksasa čije se opuštene, široke nogavice delikatno sužavaju prema rubovima, do različitih barell modela. Pored farmerki, odlična investicija ove sezone su i dalje maksi teksas suknje koje ćete moći da pronađete u mnogobrojnim varijantama i bojama, kao i oversized jakne, prsluci i haljine.

Poseban momenat imaće teksas kombinezon koji će biti izuzetno atraktivan komad, a dolaziće u različitim nijansama teksasa – od svetlog i tamnog, do izbeljenog i prefarbanog koji će ovom zanimljivom odevnom komadu dati dodatni šik momenat. I za kraj, iskoristite toplije jesenje dane i iskombinujte jorts – još jedan interesantan komad koji je bio popularan ovog proleća i leta, a biće i ove jeseni.

Kako nositi DENIM?

Ukoliko postoji jedan komad odeće koji se zaista može kombinovati uz sve, to je teksas. Farmerke širokih i opuštenih krojeva možete nositi uz različite košulje, majice i džempere, a dodavanjem jednostavnih detalja, poput sakoa umesto jakne ili potpetica umesto patika, možete dobiti potpuno drugačiji stil.

Najveći trend kada je kombinovanje teksasa u pitanju, ove jeseni i zime će svakako biti denim on denim trend, koji podrazumeva kombinovanje više komada od teksasa. Bilo da stilizujete teksas košulju sa farmerkama ili teksas suknjom, budite sigurni da će imati cool, trendy i šik stajlnig sezone.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI