Degustacione avanture – Table 57 kao revolucija beogradske gastro scene

Tekst: Marija Mladenović

U jednoj od dorćolskih ulica koje odišu šarmom prošlih vremena, Jevremovoj 57, smestio se novi gastronomski koncept koji pomera granice domaće kulinarske scene – vodimo vas do Table 57.

Jedinstveni prostor delo je Nataše Berezove i Katerine Ternovskaye, a zamišljen je kao mesto gde će se spojiti ljubav i strast prema dobroj hrani i kvalitetnom vinu, kao i kreativnost i hrabrost da se ovde u Beogradu pokrene nešto drugačije. Nova dimenzija ukusa, svaki detalj koji poziva na degustacionu avanturu, neki su od razloga zbog kojih se za Table 57 traži mesto više.

Katerina je majstor u biranju savršenih vina, dok je Nataša tu da ih upari sa kreativnim jelima – ove dve žene uspevaju da svaku posetu pretvore u fantastično iskustvo za prepričavanje.

Spoj tradicije i modernog – neponovljiv ambijent i vizija

Prostor restorana je prava estetska simfonija – klasični beogradski salonac, visokih plafona i drvenih podova, ispunjen je toplinom i prijatnom atmosferom, uz neizbežni dodir elegancije i sofisticiranosti. Starinski elementi poput vezenih zavesa koje je izradila Natašina baka, pirotski ćilimi, retke mape francuskih regija i vinograda na zidovima, spajaju se sa modernim akcentima i umetničkim delima koja se ovde mogu naći. Stari lusteri, vintage nameštaj, unikatne čaše i tanjiri nabavljeni na brojnim putovanjima, stvaraju atmosferu koja poziva na opuštanje, dok ujedno zrači autentičnošću.

Iza koncepta 

Table 57 nije klasičan restoran koji možete posećivati na dnevnom nivou. Ovo je konceptualno gastronomsko utočište koje okuplja ljubitelje vrhunskih zalogaja i retkih vina. Katerina i Nataša su stvorile prostor koji podseća na dom, u kojem gosti postaju prijatelji, a hrana i piće medij za povezivanje. Katerina stručnjak za vina, i Nataša, vrsna kuvarica sa internacionalnim iskustvom, osmislile su novi pristup kulinarstvu koji se oslanja na sezonske sastojke i adekvatna pića. U srcu priče je filozofija da se ne stvara samo obrok, već celokupno iskustvo. Jela su uparena sa odgovarajućim etiketama, a večere se održavaju nekoliko puta mesečno. Tu su tematske degustacije vina sa pažljivo osmišljenim menijima, a svaka poseta Table 57 činiće se kao nezaboravan doživljaj – uvek ćete iskusiti nešto novo. Jedan od najprivlačnijih aspekata Table 57 ponude jeste tematska wine and dine večera. Osim toga, Table 57 je otvoren i za korporativne proslave, privatne večere, kulinarske časove.

Svakoga meseca organizuju posebne večere, te ukoliko ste zainteresovani da se upoznate sa nečim novim, ispratite obaveštenja na njihovoj Instagram stranici kako ne biste propustili sledeće gastronomsko putovanje.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI