Da li ste čuli za tehniku blurovanog rumenila? Otkrivamo kako da postignete idealni winter makeup izgled

Tekst: Milena Veselinović

Jeste li primetili kako su obrazi skandinavskih supermodela poput Helene Christensen, Josephine Skriver i Else Hosk uvek besprekorno naglašeni, a istovremeno deluju prirodno i nežno?

Tajna je u najnovijem trendu – blurovanom rumenilu. Otkrivamo vam kako da postignete ovaj izgled.

Priprema je ključna

Šminkerka poznatih svetskih supermodela Jenny Ventura ističe da je priprema kože pred šminkanje od suštinskog značaja. Kada je platno idealno nahranjeno, makeup će izgledati savršeno i biće postojan. Ona preporučuje da za prvi sloj hidratacije koristite Chanel’s Hydra Beauty Micro Serum Intense Replenishing Hydration. Nakon toga, voli da nanese i Chanel’s Le Lift Firming Anti-Wrinkle Flash Eye Revitaliser na područje oko očiju, zatim hranljivu kremu za lice poput Augustinus Bader’s The Rich Cream, dok za pripremu usana preferira Chanel Hydra Beauty lip mask.

Akcenat koji se daje očima i obrvama

Kada šminka svoje klijentkinje, Ventura obično voli da ovaj deo lica bude istaknut. „Za Josephine, želela sam da njene oči budu u fokusu, pa smo koristili crni ajlajner.“ Tečni puder koji je nanela je Chanel’s Vitalumière za blistavi finiš, a zatim je iskonturisala lice pomoću Chanel’s Les Beiges kremastog bronzera. Na kraju, dodaju se maskara, olovka za usne u svetlo smeđoj boji i nude karmin u nijansi koja odgovara vašem tenu.

Practise makes perfect

Glavni deo šminkanja je rumenilo koje predstavlja final touch za atraktivni zimski makeup look. Ključ za postizanje ovog izgleda je u tome da se proizvod nanosi slojevito, u nekoliko izuzetno tankih, ali perfektno izblendanih nivoa. Preporučljivo je nanositi ga koso sečenom rastresitom četkom, i to prvo sa viših delova jagodica. Ivice je potrebno izblendati pažljivo i mekano ih stopiti sa podlogom tako da je prelaz suptilan. Cilj je postići efekat osvežene, mladalački rumene kože. „Kad sam šminkala Josephine, počela sam visoko, zatim blago razmazala rumenilo ka obrazima do sredine donjeg kapka, izbegavajući da ga previše spustim kako bih ipak postigla lifting efekat“, otkriva profesionalna šminkerka Ventura. Nemojte biti razočarane ako iz prvog pokušaja ne postignete željeni rezultat – trik je u vežbanju! Možete koristiti kremaste ili presovane proizvode, u zavisnosti od toga šta preferirate.

11:11 izbor rumenila:

Chanel Joues Contraste Powder Blush

Westman Atelier Blush Stick Baby Cheeks

Estee Lauder Pure Color Envy Blush

Clinique Blushing Blush

Na TikTok platformi ovaj trend prednjači pod hashtagom #blurredblush. Postao je nezaobilazni deo šminke skandinavskih supermodela, a donosi svežinu i sofisticiranost, istovremeno naglašavajući prirodnu lepotu lica. Ovom tehnikom možete postići zdrav, prirodan izgled, savršen za svaku priliku, koji je delikatan i dopadljiv.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI