Da li će 2024. godina biti u znaku Rihanne?

Tekst: Milena Veselinović

Ikona šoubiznisa i multimedijalna umetnica, modna inspiracija i pop fenomen, Rihanna već neko vreme svoju uzbudljivu karijeru drži na standby.

Sa stilom koji pomera granice, glasom koji osvaja i harizmom koju ne možete ignorisati, ona dominira svakom sferom u kojoj se pojavi. Kad će onda novi album?

Prošlo je godinu dana otkako je Rihanna izdala svoj singl nominovan za Oskara, Lift Me Up, iz filma Black Panther: Wakanda Forever, što je bio prvi njen singl nakon šest godina. Od poslednjeg izdanja Anti iz 2016. godine do danas, svet je željno pratio svaki njen pokret pitajući se – šta je sledeće što je ova diva spremila? Da li je vreme za povratak muzici?

What’s My Name?

Od izdanja poslednjeg albuma, RiRi se povukla iz muzičkog sveta, usmeravajući pažnju na porodicu i svoje poslovne imperije koje strpljivim koracima pažljvo gradi, Fenty Beauty i Savage X Fenty. U maju 2022. godine, zajedno sa reperom A$AP Rocky, dočekala je svog prvog sina RZA Athelstona Mayersa, a nedavno su predstavili svetu i svoje drugo dete, Riot Rose Mayers, govoreći u više navrata za medije o dražima roditeljstva.

Where Have You Been

Početkom godine, na ushićenje svih, privremeno se vratila na scenu prvim nastupom nakon pet godina na Super Bowl Halftime Show-u 2023. godine. U crvenom ekscentričnom outfitu koji su činili kombinezon sa potpisom Loewe, duga Alaia jakna i Maison Margiela patike, plesala je energično uz najpopularnije pesme, dok su fanovi pevali u glas. O nastupu se dugo pričalo u danima koji su usledili a pojavile su se i glasine da se planira svetska turneja za 2024. i 2025. godinu. Ove informacije međutim još uvek nisu potvrđene. Iako se spekuliše o potpisivanju ugovora sa Live Nation, izvori bliski obema stranama, ipak za sada tvrde da je ova informacija netačna.

Needed Me

Kao direktorka brendova, Rihanna se usredsredila na razvoj i rast svojih poslovnih poduhvata. Njena modna i beauty imperija procenjuju se na vrednost od čak 1.4 milijarde dolara.

„Shvatila sam da ako nastavim da čekam dok sve ne bude pravo i savršeno i bolje, možda će to zauvek trajati i možda nikada neće izaći i ne, nisam za tu opciju,“ rekla je o nadolazećem albumu. „Zato želim da se igram. A pod igranjem mislim da imam svoje ideje u glavi, ali ih još uvek ne mogu reći naglas.“

Iako turneja možda nije potvrđena, novi album je gotovo izvestan. Ovaj povratak na muzičku scenu bi bio dugo očekivani događaj za sve koji već godinama željno iščekuju nove pesme.

Dok fanovi sa nestrpljenjem očekuju njenu muzičku renesansu, bad girl RiRi nastavlja da gradi svoje carstvo i uživa u prisutnosti u medijima. Bez obzira na to da li se sprema album i turneja, jasno je da će, kada se to dogodi, Rihanna ponovo osvojiti svet svojom autentičnom pojavom. Ostaje da vidimo u kom će se momentu to desiti.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI