Cosmoss – novi pogled na lepotu kroz oči Kate Moss

Tekst: Milena Veselinović

Iza ikoničnog stila Kate Moss, nezaboravnih naslovnica časopisa i prepoznatljivih šetnji modnom pistom, stoji intuitivna i sposobna poslovna žena koja je u potpunosti ovladala šou-biznisom.

To je jasno vidljivo u njenom najnovijem i najličnijem poslovnom poduhvatu do sada, liniji beauty i wellness proizvoda – Cosmoss.

Tokom poslednjih godinu i po dana, koliko ima kako je Cosmoss pokrenut, nekadašnji supermodel je kreirala svoju liniju vrhunskih proizvoda inspirisanih svetom koji je okružuje – posebno svojim bujnim vrtom u Velikoj Britaniji gde sama brine o lekovitim biljkama i cveću.

Soul and the senses

Novi brend, Cosmoss, nije samo još jedna linija kozmetičkih proizvoda nego i odraz lične filozofije i duboke povezanosti sa prirodom. Kejtin put u svet wellnessa počinje tokom pandemije, kada se rodila ideja da stvori nešto što će je učiniti snažnijom i što može podeliti sa svetom. U partnerstvu sa homeopatom i šamanom Victoriom Young, Kejt kreće u kreiranje mirisa koji bi utelovio osećaj blagostanja i smirenosti.

Inspirisan dubokom konekcijom sa prirodom

Cosmoss kao veganska, cruelty-free kozmetika se rađa iz šetnji vrtom, tokom višečasovnih berbi cvetova, divljeg cveća, kao i Cosmos cvetova koji rastu u njenom okruženju. Proizvodi su doslovno mešani za Kejtinim kuhinjskim stolom, i u kolekciji se nalaze krema za lice, parfem, ulje za telo i kosu, čistač kože. Svi sastojci su pažljivo birani, sa naglaskom na umirujućim i regenerativnim svojstvima.

Posebna pažnja je posvećena parfemu Sacred Mist, koji je zamišljen kao senzualan i umirujući, sa osnovom od hrastove mahovine – simbola zaštite. Miris se nadopunjuje cvetovima iz Kejtinog vrta, kao što su geranijum, jasmin i tuberoza, stvarajući čarobnu i opuštajuću aromu.

U ponudi su i dva čaja, Dawn i Dusk, dizajnirani da savršeno odgovaraju jutarnjim i večernjim ritualima. Dawn Tea je zamišljen da probudi čula, poput sunčeve svetlosti u šolji, dok je Dusk Tea tu da relaksira um u večernjim satima.

Vizija sreće i mira

Kejtina vizija wellnessa se ne ograničava samo na proizvode. U sklopu Cosmoss-a lansirana je i knjiga ljubavnih pisama, kao i dnevne afirmacije, jer, kako Kate veruje, wellness podjednako znači naći trenutak mira koliko i usvojiti novi ritual.

Cosmoss je lični odraz, filozofija života stvarateljke koja nas poziva da pronađemo svoju zen oazu oslanjajući se na prirodu i svakodnevne rituale. Možda se moda i lepota često percipiraju kao površni, međutim Kate Moss nam pokazuje da istinska lepota dolazi iz unutrašnjeg mira i usklađenosti sa prirodom.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI