Chlöe Sevigny x Birkenstocks nam donosi model Marry Janes?!

Tekst: Ivona Lekan

Kul It devojka 90-tih i danas važi za fashionable Njujorčanku koja sve u čemu se pojavi pretvara u trend – da li će tako biti i sa kultnim Marry Janes modelom koji je prošetala ulicama Velike jabuke?

Nekima poznata kao glumica, drugima kao model, modni dizajner i ikona stila – Chlöe Sevigny godinama unazad uspešno balansira sve te uloge neprestano nas intrigirajući i inspirišući neobičnim odevnim kombinacijama, kolaboracijama sa najpoznatijim brendovima i jedinstvenim i kul komadima koje samo ona može tako dobro da iznese.

U jednom od takvih nesvakidašnjih outfita glumica je nedavno uslikana na ulicama Njujorka, navodeći nas da se zapitamo da li Marry Janes u izvedbi čuvenog Birkenstocks brenda postoje novi It momenat? 

Ko je Chlöe Sevigny?

Svoju glumačku karijeru, Sevigny započinje 1995. filmom „Kids“ i od tada nastavlja da ređa uloge – od kojih mnoge kontraverzne – u različitim filmovima i serijama. 2010. godine je osvojila Golden Globe for Best Supporting Actress, ali ova zanimljiva žena koja ima fenomenalnu moć transformacije, čini se da je oduvek više pažnje privlačila nesvakidašnjim, kul i opuštenim stilom devojke iz Njujorka, nego kao glumica.

 

Šetala je na Miu Miu, Simone Rocha i Proenza Schouler pistama, pozirala mnogobrojnim fotografima za kampanje najpoznatijih high-end brendova, pojavila se u kultnom Mugler filmu zajedno sa Bellom Hadid i Lourdes Leon, sarađivala sa brendovima F—king Awesome i Opening Ceremony u izradi capsule kolekcija, a lansirala je i svoj parfem The Little Flower. Kao muza i inspiracija mnogim dizajnerima i brendovima, @chloessevigny smatra se jednom od najuticajnijih ličnosti u modnoj industriji.

Chlöe Sevigny x Birkenstocks 

Marry Janes su nastale kao obuća za školarce i dugo su podrazumevale ravne crne baletanke sa niskom potpeticom, zaobljenim vrhom i prepoznatljivim kaišem preko vrha. Prvo su nazvane „bar shoes“, a 1900-ih preimenovane su zbog povezanosti sa omiljenim likovima iz stripova, Marry Jane i Baxter, čime su učvrstile svoje mesto u pop kulturi.

 

Iako su mnogi stilovi obuće došli i otišli, Chlöe Sevigny je još jedan dokaz da su Marry Janes tu da ostanu. Mnogi savremeni dizajneri prilagodili su originalnu verziju ovog modela, a čuveni Birkenstocks čiji model je glumica nosila zajedno sa crnom kabanicom i crnim čarapama sa dve bele pruge, izazvale su veliku pažnju.

Da li je ovo novi trend na pomolu? Uskoro ćemo saznati.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI