Casa Josephine – šarmantna harmonija dizajna i tradicije

Tekst: Ivona Lekan

Studio za dizajn enterijera, prodavnica unikatnih komada nameštaja i jedinstveni bed & breakfast. Predstavljamo vam Casa Josephine – autentični koncept u srcu Madrida.

Vođeni ljubavlju i znanjima iz arhitekture, dizajna i fotografije, Iñigo Aragón i Pablo López Navarro, razvijanje jedinstvenog projekta počinju 2007. godine kupovinom seoske kuće u španskom gradiću Sorzano u vinskom regionu Rioja.

Kompletnim renoviranjem i reorganizacijom, ali i očuvanjem izvornih detalja i elemenata, letnja kuća iz ranog 20. veka. zasijala je u novom ruhu, a ime je dobila po primarnoj vlasnici – Josephine. Želeći da očuvaju originalnu arhitekturu i seoski šarm, Iñigo i Pablo su odlučili da umesto dizajnerskih komada, interijer oplemene zanimljivim dekorativnim predmetima, bojama, nameštajem i tekstilom koji stvara prijatnu atmosferu.

Mešavinom komada iz različitih epoha i stilova, zadržavanjem originalnih belo ispranih plafona i podova od terakote, ali i fascinantnim muralima španske umetnice Elvire Solane, uspeli su da postignu duh nepretencioznog, skromnog i casual letnjikovca sa šarmom.

Prozračna, vesela i besprekorno dizajnirana, Casa Josephine postaje bed & breakfast koncept sa pet spavaćih soba za iznajmljivanje, druga kuća ovim partnerima u poslu i životu, ali i nepresušni izvor inspiracije za razvijanje drugih projekata.

Prvi je bio otvaranje studija za dizajn enterijera i arhitekturu u srcu Madrida, koji je ujedno zamišljen i kao izložbeni prostor i studio za dekoraciju. Na adresi Calle Santa Ana 15 tako možete uživati u fenomenalnoj selekciji francuskih, italijanskih i španskih dizajna iz svih epoha, tekstila i zanatskih radova sa karakterom, od kojih su neki dostupni za kupovinu.

Mediteranska kultura, avangardni stil 20. veka i istorija umetnosti predstavljaju temelj kreativne koncepcije Casa Josephine, koja ima i svoj online shop u kome možete pronaći najrazličitije lampe, stolice, stolove, tegle, vaze, gravure, terakote, ogledala, tapiserije, skulpture u bronzi, jedinstvene dizajne iz 80-ih i drvene rezbarije.

Tako je počela da se razvija priča jednih od najbrže rastućih zvezda dizajna u Španiji koji su danas ponosni vlasnici prestižnih nagrada i priznanja, realizatori mnogobrojnih projekata koji obuhvataju uređenje različitih stambenih i poslovnih prostora, ali i renoviranje i reorganizaciju još jednog velikog projekta – The La Losa imanja.

Poput Casa Josephine u Rioja regionu, i ovo imanje je svojevrsna laboratorija za ideje Iñiga i Pabla, koja je ovoga puta manje ruralna oaza sa originalnim plafonskim gredama, mnoštvom polica i ogledala, ugrađenim nameštajem i mnoštvom detalja iz njihove Weekend kolekcije.

Jednostavne stone lampe od borovih dasaka koje drže kugle od opalinskog stakla, drveni kredenci, jedinstveni detalji iz 70-ih, kao i mnogobrojni dekorativni predmeti iz različitih epoha, čine ovu vikend kuću još jednim unikatnim mestom sa Casa Josephine potpisom.

I dok uživamo u dosadašnjim ostvarenjima koje nas inspirišu i šarmiraju svojevrsnom kombinacijom dizajna i kulturne tradicije, nestrpljivo i sa uzbuđenjem iščekujemo nove ideje i projekte iz kreativnih laboratorija talentovanog dua.

Foto: Casa Josephine

POVEZANE VESTI