Casa De Perrin, umetnost dekorisanja stola

Tekst: Ivona Lekan

Ukoliko ste na Instagramu ili Pinterestu naleteli na neku inspirativnu fotografiju postavke stola na kojoj sve – od elegantnog stolnjaka, preko unikatnih tanjira, do kristalnih čaša i jedinstvenog pribora za ručavanje – odiše sofisticiranošću, stilom i neverovatnom harmonijom, onda ste najverovatnije pogledali samo jedan od mnogobrojnih radova Casa De Perrin, kompanije za iznajmljivanje, prodaju i dizajn luksuznog pribora za sto.

Casa De Perrin danas je sinonim za elegantne, romantične, odvažne i autentične postavke stolova, koji predstavljaju svojevrsnu umetnost i raj za oči. Od cvetnih i tradicionalnih, do modernih i jednostavnih, ova kompaniji sa središtem u Los Anđelesu, objedinjuje najrazličitije kolekcije kompleta za ručavanje, escajga i drugih dodataka.

Od tanjira izrađenih od Versailles stakla i najkvalitetnijeg porcelana u vintage stilu, preko onih u obliku bujnih cvetova i kupusa, do romantičnih primeraka koje krasi čipka, pa sve do modernih tanjira klasičnih oblika, u Casa De Parrin ponudi nije teško pronaći ono što tražite. Tu su i čaše za sve vrste napitaka u najrazličitijim oblicima koje krase zlatni, srebrni ili rose gold detalji, kao i vintage primerci u najlepšim nijansama široke palete boja.

U ponudi su i raznovrsni primerci escajga od brušenog zlata u kombinaciji sa različitim bojama i materijalima, kao i srebrni, rose gold, crni ili pribor u kombinaciji sa drvetom. Tu su i jedinstvene činije, šoljice za čaj i kafu i drugi luksuzni dodaci. Pored starih vintage komada, Casa De Perrin ima u ponudi i najekskluzivnije kolekcije svetski poznatih dizajnera, kao i autorske kolekcije koje možete iznajmiti ili kupiti online.

Međutim, nije oduvek bilo tako.

Kada su 2011. godine bili u potrazi za dekorativnim predmetima za svoje venčanje, Diana i Josh nisu uspevali da pronađu ništa što je ispunjavalo njihove estetske kriterijume. Od prevelikih tanjira za serviranje, do dosadnih čaša i već viđenog pribora, mladi zaljubljeni par je shvatio da će se njihovo venčanje iz snova dogoditi samo ukoliko se sami potrude da pronađu ono što su zamislili.

Tako je krenula potraga za različitim vintage komadima i njihovo prikupljanje širom SAD-a. Kada su konačno uspeli da sastave unikatne komplete posuđa i pribora za ručavanje i predstave ih svojim saradnicima i dekoraterima za venčanje, svi su im ponudili da ih otkupe. Tada se javila ideja za pokretanje biznisa, za koji kako sami priznaju, na početku nisu ni slutili da će dobiti planetarnu popularnost i priznanje.

Od ideje i želje za aranžiranjem najlepših postavki stolova za važne datume, do svetski poznate kompanije za luksuzno iznajmljivanje, kupovinu i dekorisanje stolova, prošlo je nekoliko godina. Za to vreme, Diana i Josh uspostavili su saradnje sa cenjenim brendovima poput Heart Ceramics, Oscar de la Renta, Christian Lacroix, Anna Weatherley i mnogim drugima. Neki od brendova dizajniraju posebne kolekcije ekskluzivno za Casa De Perrin, dok su neki komadi iz njihovih kolekcija proizvedeni u posebnim Casa de Perrin nijansama.   

Velikoj popularnosti brenda doprineo je i Instagram nalog @casadeperrin na kome su spektakularne postavke stolova koje su Diana i Josh delili postale svojevrstan trend. Danas ovaj nalog broji preko trista hiljada pratilaca, a ukoliko ste u potrazi za savršenim aranžmanom stola, ovde ćete sigurno pronaći inspiraciju za najrazličitije stilove, prilike i palete boja.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI