Camel cozy – Fall/Winter 2023-2024 trend na radaru

Tekst: Ivona Lekan

Ove jeseni i zime camel je comfy, cozy i najpopularnija boja u čijem znaku će biti svi It kaputi, mantili, džemperi, odela i haljine, kao i mnogobrojni aksesoari.

Već nekoliko sezona unazad, camel je nijansa koja zauzima neprikosnoveno prvo mesto kada su jesenje boje u pitanju, a ni ova nije izuzetak. Međutim, camel ćemo sada sve više viđati na udobnim, prijatnim i ležernim komadima, te je kupovina nekog oversized kaputa, toplog džempera u koji ćete se ušuškati ili knit haljine u ovoj nijansi – sigurno dobra investicija.

Camel kaput, nezaobilazni jesenji komad

Jesenji kaput u camel nijansi jedan je od onih odevnih predmeta koji ćete sigurno nositi iznova i iznova. Lako se kombinuje i ima neverovatnu moć transformacije – izgleda elegantno i otmeno sa košuljom i odelom, ili potpuno casual i neformalno sa džemperom i farmerkama.

Ove sezone će svaki manji ili veći brend predstaviti bar jednu varijantu ovog odevnog komada, a nama je posebno zapao za oko besprekorno skrojen kaput modne kuće Dries Van Noten koji odiše klasičnom elegancijom sa modernim zaokretom. Miu Miu je takođe predstavio zanimljiv model sa krznom, a Max Mara nas je obradovala sada već klasikom – redizajniranim teddy kaputom sa ogromnom kapuljačom.

Camel is the new black

Kada je elegancija u pitanju, camel ove sezone zaista može da parira crnoj boji. Mnogobrojni sakoi, odela, prsluci, pantalone i sofisticirane haljine dolaze upravo u ovoj nijansi. Stella McCartney je u novoj kolekciji predstavila savršenu maksi haljinu koja formom podseća na odelo i odličan je izbor za sve vrste formalnih prilika, a Hermes šik i sofisticirano odelo u camel nijansi koje je oličje besprekorne elegancije.

Sportska elegancija će takođe biti veoma popularna, kao i generalno kombinovanje neformalnih sa elegantnijim komadima odeće. Prada je u jesenjoj ready to wear kolekciji predstavila zanimljive modele koji se mogu nositi u najrazličitijim prilikama i kombinovati upravo u skladu sa ovim trendy stilom.

U svakom slučaju, za koji god comfy i cozy komad u camel nijansi se ove jeseni i zime odlučite, jedno je sigurno – nećete pogrešiti.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI