Budget friendly – Peter Do x Banana Republic dugo očekivana kolaboracija

Tekst: Ivona Lekan

Tradicionalne siluete kultnog američkog brenda Banana Republic i jedinstvenog multifunkcionalnog senzibiliteta Peter Do-a, susreću se u ekskluzivnoj capsule kolekciji na kojoj će vam vaš garderober i novčanik biti zahvalni.

Poznat po genijalnom krojenju i promišljenom dizajnu koji je posvećen kreiranju nove budućnosti u modi, Peter Do je relativno mlad dizajner koji je u kratkom roku osvojio industriju. Sa druge strane, tu je Banana Republic – dobro poznat američki brend koji od 1978. gradi bogato nasleđe i snažno uporište u svojim tradicionalnim, klasičnim siluetama.

Šta se dešava kada se spoje ova dva na izgled različita sveta? Ako nas pitate, vrhunska minimalistička odeća iz fantazija po pristupačnoj ceni.

Nova vizija američke garderobe

Inspirisan bogatom Banana Republic arhivom, vijetnamski dizajner je kreirao 28 komada koje definišu svestranost, multifunkcionalnost, rodna neutralnost i vanvremenska nosivost. Uzbudljivi krojevi, neočekivani detalji i prepoznatljivi njujorški senzibilitet koji je Peter utkao u klasičan i elegantan BR stil, čine ove komade vašom novom uniformom za svež izgled bez napora.

Transformacija i multifunkcionalnost su ključni, te se tako posebno izdvaja odvojiva trench jakna, napravljena od voštanog pamučno-najlonskog kepera koja se po želji može transformisati u jaknu prekrivenu vintage monohromatskom mapom Bruklina i, kao što njen naziv sugeriše, ima odvojivi ogrtač od krzna za dodatnu toplinu.

Tu je i oversized Tuxedo Utility blejzer sa kožnim detaljima, kao i City Coat od mešavine vune sa kontrastnim kožnim zakrpama i okovratnikom od krznenog šala koji se može ukloniti. Savremena reinvencija osnovnih stvari u garderoberu nastavlja se Henley Tank džemperom koji ima višeslojnu završnu obradu pletenu finim viskozno-najlonskim vlaknima, i Leather Utility košuljom sa kontrastnim panelima od jagnjeće kože.

Pantalone, takođe, ponavljaju klasiku: Artisan model ima široke nogavice i duboke džepove svojstvene BR estetici, a Tuxedo Drill pantalone sa svileno satenskim prugama idealne su za svečane prilike. Asortiman je zaokružen odštampanim svilenim ešarpama od kepera koje krase stare mape grada u crno belim tonovima.

Gde kupiti?

Ekskluzivna kolekcija Peter Do x Banana Republic dostupna je u BR online shop-u i prodavnicama širom USA. Cene se kreću od $100 do $1200, a komadi iz ove limitirane kolekcije rasprodaju se velikom brzinom, te vam savetujemo da ukoliko želite da nabavite neki komad za sebe – budete brzi!

Foto: Promo

POVEZANE VESTI