Brows on fleek – otkrivamo tajnu savršenog luka

Tekst: Milena Veselinović

Kroz decenije za nama one su postale pravi pokazatelj vremena i trendova u svetu lepote.

Iscrtane dramatične, spuštene duge tanke linije koje su holivudske dive nosile u golden eri dvadesetih godina prošlog veka, previše izdepilirane obrve devedesetih, ili precizno iscrtane Instagram brows koje su obeležile poslednje godine, oduvek su bile centralni deo svakog makeup izgleda koji želi da bude primećen.

Autentično i uredno – ključ savršenstva

Da su se makeup trendovi smenjivali tokom decenija, najpre ćemo primetiti baš na njima. Već tridesetih godina u modi su bile zaobljene podignutije obrve, dok su četrdesete donele punoću i nešto prirodniji izgled. Era pedesetih kojima je dominirala Merilin Monro, prednjačila je naglašenim oštrim ivicama, koje su znatno umirene dolaskom Audrey Hepburn i njenom jedinstvenom, gotovo ravno začešljanom linijom. Čista perfekcija! Pravila za pronalaženje idealnog oblika su brojna, ali pravi je uvek onaj vaš prirodni. Bobbi Brown, legendarna šminkerka kojoj su kao kreativno platno poslužila lica mnogih celebrity ličnosti, savetuje uklanjanje viška dlačica između obrva, ali ne previše kako bi se očuvala prirodnost. Ujedno, ova tehnika suptilno ističe fizionomiju vašeg lica i daje dimenziju pogledu koji dolazi do izražaja. Uredno oblikovane obrve pružaju lifting efekat, otvaraju pogled i naglašavaju vašu ličnost.

Ali ja ne umem da odaberem nijansu – reč, dve o umetnosti iscrtavanja

Nema razloga za strah, ipak je makeup industrija toliko evoluirala da je verovatnoća da nećete pronaći proizvod baš po vašoj meri, zaista svedena na minimum. I sa ovom motivacijom krenite u potragu! Izbor proizvoda je širok, od basic olovaka koje se mogu zarezati, preko toniranih gelova, mekih pudera za senčenje, pa do flomastera sa ultra tankim aplikatorima koji imitiraju efekte mikroblejdinga, you name it – they have it! Bobbi Brown preferira jednostavnije proizvode poput svog Brush-On Brow gela, kojim se precizno može oblikovati linija, bez posedovanja neke naročito izražene šminkerske veštine. Pun pogodak, ako smemo da primetimo. Ovakvi proizvodi idealni su za brzinsko popravljanje izgleda i postojani su na licu.

Practise makes perfect

Za one koji tek počinju, Brown savetuje da krenete da isrctavate laganim, nežnim pokretima rukom i koristite jednostavnije formule koje se ne setuju brzo. Za one koji žele jaču definiciju, klasična olovka je i dalje dobar izbor. Pratite prirodni luk i proizvod nanosite laganim, uzlaznim potezima. Kada je reč o boji, preporučuje se da početak osenčite svetlijom nijansom ako ste između dve. Boja bi trebalo da se što više poklapa sa prirodnom bojom vaših obrva. Testirajte proizvode dok ne budete sigurni. Vodite računa da ne birate previše tople i crvene tonove koji na koži mogu delovati čudno. Takođe, ne opterećujte se ako leva i desna nisu potpune jednake, niko od nas nema Instagram filter na licu, a sva lepota i leži u decentnoj asimetriji.

Moderne tehnike senčenja, dramatične linije zlatnog doba Holivuda, svaki luk na licu nosio je svoju priču. Da li vam više pristaju tradicionalne olovke ili gelovi, saznaćete ako istražite i eksperimentišete u potrazi za svojim jedinstvenim stilom. Da li ćete pratiti trendove ili stvarati svoje, izbor je na vama.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI