BLACK TIE – Fall/Winter 2023-2024 trend na radaru

Tekst: Ivona Lekan

Titula jednog od najvećih fashion statement aksesoara ove sezone neprikosnoveno pripada – kravati.

Da jedan detalj zaista može da napravi razliku dokaz je aksesoar koji je oduvek bio sinonim za eleganciju. Doduše, mušku. Sada kada ovo više nije slučaj, stilizovanje kravate uz suknje, sakoe sa naglašenim naramenicama i šljokičaste blejzere postaje prava zabava i izazov u kojem ćete moći da ispoljite svu kreativnost i smelost.

Koju kravatu odabrati?

Crna, pink, teget ili neka sasvim neobična boja. Ove sezone ćete pronaći najrazličitije nijanse, modele i veličine kravata, a za koju god da se odlučite jedno je sigurno – vaši jesenji i zimski outfiti će izgledati šik, trendy i drugačije.

Ukoliko do sada niste eksperimentisali sa ovim modnim detaljem, preporučujemo da idete na proverenu i najjednostavniju varijantu kada je odabir u pitanju, a to je klasična crna kravata. Ovaj model ćete svakako najlakše kombinovati kako uz običnu belu košulju i farmerke, tako i uz formalnije stajlinge, sa suknjom ili blejzerom, a posedovaćete i najveći trend ove sezone.

Kako stilizovati kravatu?

Sa kravatom zaista možete biti maštoviti. Od u potpunosti casual kombinacija sa farmericama, majicom ili košuljom, preko onih ležernijih u kojima kravatu možete stilizovati sa oversized i nestruktuiranim odelima, pa sve do onih formalnih i elegantnih gde se kravata sa savršeno skrojenim odelima, pencil suknjama i haljinama, takođe odlično uklapa.

Inspiraciju za stilizovanje možete potražiti i na pistama high-end brendova koji su rado prigrlili ovaj trend. Valentino nam predstavlja živopisne i inspirativne primere u kojima crnu kravatu spaja sa pastelno roze košuljom, dugačkim kaputom sa roze šljokicama i kratkom crnom suknjom, kao i sa jarko crvenom košuljom širokih rukava.

U besprekorno elegantnoj Alexander McQueen kolekciji za jesen 2023 pronaći ćete savršenu inspiraciju za sofisticirane i ultra otmene stajlinge, u kojima crna kravata daje odličan final touch precizno skrojenim odelima na pruge, dugačkim crnim kaputima i sakoima sa naglašenim naramenicama.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI