Umesto meditacije: Bestseller koji će vas naučiti da se sve dešava sa razlogom

Tekst: Maja Bunčić

Ova knjiga povešće na vas na krajnje neočekivan spiritualni put, opustite se i prepustite energiji.

Kada čujete da je naziv knjige „Celestinsko proročanstvo“ verovatno vam pada na um kako je u pitanju prilično neozbiljno štivo.

Međutim, uzevši u obzir da je u pitanju delo koje se te 1993. kada se pojavilo, rasprodalo na svim stranama sveta u rekordnom roku, te postalo fenomen sa 20 miliona prodatih primerka, moguće je da ćete biti zainteresovani da saznate o čemu se tačno radi, baš poput nas.

Iako „Celestinsko proročanstvo“ prati priču glavnog lika koji putuje u Peru u potrazi za tajanstvenim spisom (svesni smo da i dalje ne obećava i da ovaj opis zvuči kao kombinacija Indiana Jonesa i Nostradamusovog proročanstva), glavni lik zapravo kroz devet poglavlja i devet delova proročanstva, otkriva saznanja potrebna za lični rast i transformaciju. Kroz njegovu priču, čitatelji su uvedeni u jedinstvenu perspektivu života i čovekovog mesta u svemiru.

Redfield kroz svoj roman, koji sada već uveliko spada u klasike na temu spiritualnosti, čitaocima predstavlja niz duhovnih poruka koje se mogu tumačiti kao svojevrsna meditacija duha.

Kako se meditacija i spirtualnost povezuju sa ovim romanom?

„Celestinsko proročanstvo“ govori čitaocima o nekolicini važnih poruka, a jedna od njih o pronalaženju svrhe na ovom svetu i da je važno otkriti je, ta kako živeti u skladu sa njom. Ova poruka može da se tumači i kao poziv na meditaciju i introspekciju, jer samo kroz introspekciju i spoznaju svoje svrhe, možemo živeti zaista ispunjeno.

Šta još otkrivamo u kjnizi?

Jedna od vodećih poruka romana jeste ona o tome da je svaki trenutak u našim životima važan i da svaki susret i događaj ima svoje značenje. Ova poruka takođe može da se tumači kao poziv na meditaciju i prisutnost u sadašnjem trenutku, jer samo kroz svesnost i prisutnost u sadašnjem trenutku možemo u potpunosti razumeti značenje susreta i događaja u našim životima.

Najznačajniji uvid “Celestinskog proročanstva” jeste tema energije. Ova tema, lako se povezuje sa meditacijom, jer govori o uspostavljanje veze sa našom unutrašnjom energijom.

Šta je knjigu učinilo toliko popularnom?

Tema knjige, duhovnost i traganje za sopstvenim smislom, privukla je mnoge čitaoce. Roman se fokusira na različite aspekte duhovnosti, kao što su intuitivna percepcija, sinhronicitet, spiritualni rast i povezivanje sa prirodom. Takođe, James Redfield napisao je knjigu u jednostavnom stilu pisanja, koji je bio lako razumljiv za svakoga, te se poruka i uticaj romana širio brzo i lako.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI