Beata Heuman- dizajner maksimalizma čiji enterijeri odišu životom

Tekst: Ivona Lekan

Otkrijte magični svet enterijera, u koji nas Beata Heuman – spajajući bujnu estetiku, ćudljive, humorističke detalje i snažne boje – na nestvaran i bajkovit način uvodi.

Sređena šarena polja i grimizni krovovi švedskih farmi probudili su maštu jedne devojčice, koja je od ranog detinjstva zamišljala domove ljudi iz prošlosti oplemenjujući ih ukrasima iz svoje mašte. Ta devojčica danas je poznata dizajnerka enterijera, čije kreativne fantazije krase evropske domove, letnjikovce i restorane.

Njene sobe su smele, svetle i neobično lepe, a konstantna igra sa ekscentričnim detaljima, jarkim bojama i prirodnom svetlošću, dizajnerki predstavlja poseban izazov.

Da bi jedinstvene prostore koje odišu različitim stilovima i mnoštvom živopisnih detalja učinila kohezivnim i uređenim, Beata iznova smišlja načine putem kojih svoje ideje spaja u autentične celine koje odišu inspiracijom i životom.

Bilo da je to kuća u viktorijanskom stilu iz 1903. godine, porodična kuća pored baštenskog trga u zapadnom Londonu ili hotel koji je genijalnom kreativnošću pretvoren u toplo potkrovlje, Beata i njen tim za dizajn enterijera unose posebnu magiju koja se kroz originalno dizajnirane komade, nepredvidive kontraste i smele detalje, oseća u svakom kutku.

Ideju da svaka prostorija treba da ima svoju autentičnu priču, stil i raspoloženje, Beata predstavlja kroz svaki projekat kome pristupa na individualan i posvećen način, svoj online shop u kome možete pronaći jedinstvene lustere, tepihe, ogledala, ručke i komade nameštaja, ali i kroz knjigu „Every Room Should Sing“ , koju je objavila 2021. godine.

Očuvanje prvobitnih karakteristika i originalnog izgleda, takođe je važan segment kome dizajnerka pristupa sa posebnom pažnjom. Svoju porodičnu kuću pokraj reke Temze takođe je uredila i dekorisala čuvajući tradicionalne strukture i elemente, oplemenjujući ih živopisnim detaljima i svojim karakterističnim bujnim, maksimalističkim stilom.

Dizajnerka poreklom iz Švedske koja živi i radi u Londonu sa mužem i dve male devojčice, uspešno balansira između porodičnog i poslovnog života i najavljuje mnogobrojne projekte za budućnost, između ostalog i novu kolekciju pristupačnijih aksesoara za dom, a mi vam otkrivamo 5 Beatinih stilskih saveta koji će uneti svežinu u vašu dnevnu sobu.

1. Upgradujte zavese

Promena arhitekture sobe je skupa, ali zato mala promena – kao što su nove zavese – vašem dnevnom boravku pružiće neočekivano osveženje.

2. Nabavite otoman

Sjajan kao zamena za coffee table, otoman možete dekorisati mirisnom svećom, zanimljivim poslužavnikom ili omiljenim štivom, i u potpunosti promeniti vašu dnevnu sobu.

3. Transformišite police za knjige

Pustite mašti na volju i dekorišite police tako što ćete pozadinu ofarbati u boju koja će napraviti kontrast sa zidovima ili ih ispuniti zanimljivim čašama, vazama i ukrasima.

4. Obojite nameštaj

Farbanjem komode, stola ili fotelje u novu boju ili restauracijom starog komada nameštaja, unećete novu vrstu svežine i promene u vaš dom.

5. Zamenite svetla

Kupovina nove lampe ili lustera može biti pravi game changer. Toplo i meko svetlo pozitivno utiče na ambijent i atmosferu, a kvalitetno osvetljenje je uvek dobra investicija.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI