Artist spotlight: svet muzike Alewya

Tekst: eleven eleven

U svemu drugačija i upečatljivija, Alewya je svetu zapala za oko kao model, multitalentovana umetnica dinamične pojave i energije…a njen zvuk? Njen zvuk je poput nje – jak!

Moćne melodije inspirisane zvucima istoka, elektronike i jakih ritmova pronašle su prvo put do celebrity play listi, pa je tako Olivier Rusteing za desetogodišnjicu Balmain revije, ovaj spektakl započeo njenom numerom.

Rođena je u Saudijskoj Arabiji, ali se porodica preselila u London kada je imala pet godina. Njen put ka celebrity nebu i muzičkoj industriji otvorio se kada ju je tokom plesa na setu filma Kids in Love primetila manekenka Cara Delevingne, nakon čega ju je preporučila da potpiše ugovor sa njenom modeling agencijom. Ubrzo potom, Alewya je postala traženi model koji je privukao pažnju Vogue-a, a radila je i DKNY reviju na fashion week-u tokom 2015.godine.

Alewya vešto igra na prelazu elektronske muzike u dens-pop žanr, ona peva harmonično ali i neustrašivo repuje. Uz to svira gitaru, piše tekstove i producira sopstvenu muziku. Kroz napisane pesme nedvosmisleno se oseća uticaj Bliskog istoka, ali i spajanje modernog sa mističnim prizvukom. Moćan vokal, nepredvidivi prelazi u kompozicijama, transcendentalni momenti koje iskusimo tokom slušanja, takav je Alewya muzički svet. Među objavljenim singlovima izdvajaju se kolaboracija sa Moses Boyd na numeri The Code, zatim Play, Let Go, Jagna, Sweating. Debitantski EP Panther in Mode objavila je 2021. i on ima šest numera koje lako završe na repeat već nakon prvog slušanja.

Osim što se uspešno bavi muzikom, Alewya je ilustrator, skulptor a pojavila se i u Tall Are the Roots, mini filmu koji je snimljen povodom lansiranja Byredo parfema Mixed Emotions. Vibracija kojom odiše Alewya muzika je ekstatična i energična. Ona tranzitira kroz žanrove, kreirajući sebi svojstveni pravac i unikatni pristup koji je izdvaja i čini jednom od neobičnijih umetnica današnjice.

Svet je očaran autentičnošću umetnice čiji ritam je toliko zarazan da verujemo da je ovo zvezda koja će muzičku scenu podići na novi nivo.

Foto: Alewya

POVEZANE VESTI