Apple x Hermès sat – neodoljivi spoj tehnologije i luksuza

Tekst: Ivona Lekan

Kada je izašla najnovija verzija Series 8 Apple Hermès sata mišljenja su ponovo bila podeljena.

Polarizacija je uglavnom bila skoncentrisana oko onih koji su oduševljeno dočekali interaktivnog konjića koji se pomera, namiguje i spava, i onih koji su još jednom konstatovali da je to samo običan Apple sat sa neopravdano skupom Hermès narukvicom.

 

Ova konstatacija je zapravo tačna. Ukoliko ste se pitali da li postoji neka razlika u funkcionalnostima Hermès verzije sata, odgovor je: NE. U pitanju je u potpunosti isti sat, sa za neke malom, a za neke veoma značajnom razlikom – narukvicom i poleđinom na kojoj stoji potpis jednog od najprestižnijih svetskih brendova – Hermès.

I možda, upravo zbog toga, najispravniji odgovor na pitanje da li je ovaj sat preskup glasi – Apple Hermès sat je za prosečnog Apple kupca preskup, ali za Hermès kupca ima veoma pristojnu cenu.

Minimalna cifra koju morate da odvojite ukoliko želite da posedujete jedan ovakav sat je $1229, a ta cifra ide i do $1759. Kada uzmemo u obzir da regularni Apple sat najnovije serije možemo kupiti već od $399, mnogi osporavaju ogromnu razliku i činjenicu da možemo kupiti čak tri Apple sata po ceni samo jednog sa potpisom luksuznog brenda.

Ipak, i najvatreniji ljubitelji tehnologije i pobornici funkcionalnosti nad estetikom, ne mogu da opovrgnu kvalitet i posebnost Hermès narukvice. Pored toga što za izradu koriste najkvalitetniju sirovu kožu koja je sa unutrašnje strane hipoalergijska, svaka narukvica je izrađena ručno u nekoj od Hermès kožara u Francuskoj i Italiji, od strane vrhunskih zanatlija koji su se godinama usavršavali za taj posao.

Šta možete očekivati kupovinom najnovijeg Apple Hermès sata?

Apple Hermès sat dolazi u prepoznatljivoj narandžastoj kutiji Hermès brenda sa dodatkom kultne jabuke. Unutra ćete pronaći sat (brojčanik) i narukvicu koju ste odabrali, ali i mali bonus – sportsku narukvicu u legendarnoj narandžastoj boji koja je dostupna isključivo vlasnicima ove kolekcije. Pored ekskluzivnih dizajna brojčanika koji su do sada bili dostupni, 8 Series je ažuriran novim izgledima, od kojih se izdvaja „Lucky Horse“.

Izbor narukvica je daleko veći. Od onih izrađenih od svedene jednobojne kože sa jednostrukim ili duplim kopčanjem, preko zanimljivih kombinacija boja i materijala, pa sve do najskupljih verzija koje sadrže upečatljivi metalni detalj. U Apple web prodavnici imate mogućnost da kreirate sat po vašoj želji, ali i na Hermès zvaničnom sajtu gde možete pogledati raznovrsne kombinacije narukvica, boja i modela.

Foto: Hermes

POVEZANE VESTI