Alternativni, inovativni i autentični brendovi koji vladaju svetskom modnom scenom

Tekst: Ivona Lekan

Oni se ne uklapaju, već izdvajaju. Njihova ekscentričnost intrigira, a autentičnost zadivljuje. Oni su dosledni i jedinstveni, i polako, ali sigurno – osvajaju modni svet.

Alternativni brendovi drugačiji su ne samo od većine poznatih i mejnstrim brendova, već se i međusobno veoma razlikuju. Ipak, postoji jedna stvar koja im je zajednička – genijalna autentičnost kojoj su verni, a mi smo izdvojili nekoliko omiljenih etiketa koje sve više privlače pažnju upravo svojom inspirativnom i inovativnom raznolikošću.

1. De Pino

Nesvakidašnjim eksperimentisanjem sa sirovim materijalima i senzualnim, nadrealnim i spontanim siluetama, Gabriel Figueiredo istražuje eleganciju i umeće pariske mode, spajajući je sa modernom i bezrodnom razigranošću. Rezultat su smeli komadi koje odlikuju neobični krojevi, spoj neutralnih i živopisnih boja, mreža, signature karnerići i neočekivani preokreti u dizajnu koji na autentičan i originalan način reinterpretiraju klasično francusko znanje i stil.

2. Luis De Javier

Ako ste spremni da u svoj garderober unesete malo lateksa, kože i dosta smelosti, komadi španskog dizajnera baziranog u Londonu, čije komade nose Kim Kardashian, Rihanna i Wilow Smith, odličan su način da to i učinite. Njegov stil porede sa ranim Alexander McQueen radovima, a krzneni kaputi sa đavoljim rogovima, uske mini haljine od veštačke kože i džinsa, predstavljaju mešavinu čudnovatosti, mode i klabinga.

3. Tanner Fletcher

Pomerajući granice između ženstvenosti i muškosti i čvrsto verujući da su naš dom i naša odeća mnogo povezaniji nego što mislimo, ovaj brend sa sedištem u Njujorku uzima najbolje iz prošlosti i sadašnjosti, stvarajući jedinstvenu odeću, torbe, aksesoare i dekorativne predmete za dom. Kvalitetni materijali, smele poruke i dizajn oslobođen od pravila, etiketa i dosadne predvidljivosti, utkani su u DNK brenda koji je u stalnoj potrazi za inovativnošću.

4. Richard Quinn

Engleska kraljica, Anna Wintour, Beyonce, Amal Clooney i Zendaya, samo su neke od obožavateljki brenda koji je uneo šare i strast na pistu sa digitalnim dizajnom štampanim na Epson štampačima. Njegovo eksperimentisanje sa tkaninama i unikatnim štampanim tekstilom zadiviće vas, a haljine optočene kristalima, ručno ušivenim detaljima i ukrasima, savršeni su statement komadi za najposebnije prilike koje ostavljaju bez daha.

5. Patti Wilson

Legendarna stilistkinja čiju su jedinstvenu estetiku formirale ulice Njujorka, časne sestre sa kojima je odrastala i rad sa najeminentnijim ljudima iz modnog sveta, nema brend – ona sama je brend. Rad na editorijalima koji su promenili izgled savremene mode, stilizovanje najvećih svetskih zvezda, saradnja sa najuglednijim modnim magazinima i posebna sposobnost da uoči novog wunderkind dizajnera, čine je kultnom modnom ličnošću i brendom za sebe.

6. Marrknull

Maštoviti spoj futurističke estetike, eksperimentalnih rezova i deformacija, sa tradicionalnim i savremenim komponentama kineske kulture i tradicije, jedinstveni je pečat brenda sa sedištem u Londonu. Njihova kolekcija za jesen/zimu inspirisana džunglom i nadrealnim oblicima i krojevima teksasa zadivljuje i intrigira, a 3D haljine inspirišu i postavljaju nove standarde i trendove na svetskoj modnoj sceni.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI