Aksesoari koje želimo -Christie Nicolaides

Tekst: Ivona Lekan

Kada želite da vaš nakit bude primećen, onda birate Christie Nicolaidessmele aksesoare koji predstavljaju opojnu mešavinu baroknog senzibiliteta i bujne estetike.

Dizajnirani u Australiji, a izrađeni veštim rukama zanatlija širom Azije i Evrope, Christie Nicolaides komadi nakita egzotična su fuzija raznobojnog poludragog i dragog kamenja prikupljenog sa različitih strana sveta i pretočenog u očaravajuće kolekcije inspirisane evropskim bohemian glamurom i estetikom 80-ih.

Hipnotišući dizajn aksesoara koji podsećaju na vizantijske antikvitete lako će vas osvojiti i učiniti gotovo nezamislivim svaki sledeći stajling bez njih, a njihova bezvremenska lepota navesti da ih stavite na vrh vaše naredne wish liste.

Ne brinite, niste jedini – gotovo svi uticajniji A-listeri poželeli su isto. Od Kylie Jenner koja je napravila pometnju na Instagramu kada se uslikala sa Macarena modelom, preko Katy Perry, Kelly Rowland, Paris Jackson, Jennifer Hawkins, Anne Heinrich, Carrie Bickmore, Kate Ritchie i Jodi Anaste, koji su takođe veliki fanovi ovog Aussie brenda.

Na svaku od kolekcija koje su osmišljene kao posebno i pažljivo odabrane selekcije materijala, boja i oblika, snažno su uticali ljubav prema antikvitetima, kolekcionarstvu, modi i umetnosti, kao i grčko nasleđe dizajnerke.

Tako ćete u Marguerite kolekciji koja je ujedno i bridal linija, pronaći krunice i ukrase za kosu koje su ručno ukrašene delikatnim zlatnim cvećem i slatkovodnim baroknim biserima. Za kompletan izgled grčke boginje, tu su minđuše, narukvice i ogrlice najrazličitijih oblika i veličina, koje odlikuju romantična kombinacija iskovanih zlatnih cvetova, bisera jedinstvenog oblika, pozlaćenog kovanog mesinga i poludragog kamenja.

Cala Deia i New Mila kolekcije očaravaju eksplozijom boja koja je postignuta savršenom kombinacijom i pažljivim odabirom poludragog i dragog kamenja, koje dizajnerka i ovde kombinuje sa slatkovodnim baroknim biserima. Alke optočene kristalima, minđuše u obliku krstića koje dolaze u različitim varijantama, ogrlice, narukvice i prstenje ukrašeno kristalima jarkih boja, predstavljaju smele i snažne komade uz koje ćete se uvek osećati posebno.

Mati Éna kolekcija je, sa druge strane, veoma delikatna, i reimaginacija je grčkih simbola. Igrajući se sa svojim zaštitnim znakom – slatkovodnim baroknim biserom – dizajnerka predstavlja minđuše i prsten sa Mati – grčkim simbolom zaštite, kao i nežnu ogrlicu i dve narukvice, koji su savršeni letnji aksesoari.

Graziana i Lido kolekcije oličje su luksuza i glamura, spajajući antički barokni senzibilitet sa modernom estetikom. Drago kamenje najrazličitijih nijansi optočeno kovanim mesingom i starim zlatom sa malim biserima, ukrašeno jednim velikim slatkovodnim biserom koji visi, učiniće da se osećate kao moderna vizantijska princeza.

Christie Nicolaides komade nakita možete pogledati u radnjama u Sidneju ili Brizbejnu, Instagram nalogu @christienicolaides ili ih poručiti ovde.

Foto: Christie Nicolaides

POVEZANE VESTI