Ako želite da se pridružite trendu i postignete glass skin efekat, znamo koji proizvodi će vam pomoći u tome

Tekst: Milena Veselinović

U večnoj ste potrazi za onim savršenim, porcelanskim sjajem na licu koji osvaja društvene mreže ali i crvene tepihe?

Toliko inspiracije leži u azijskoj kulturi, a u beauty sferi korejski proizvodi odavno su stekli uvaženu poziciju i status najtraženijih kada želimo efekat zdrave i blistave kože. U čemu leži tajna korejske nege koja je toliko popularizovana u zapadnoj kulturi poslednjih godina, i šta je u stvari glass skincare trend koji je jedan od najčešće pretraživanih pojmova u skorije vreme na TikToku?

Razbijamo mitove zajedno

Odmah da razjasnimo da Koreankama ovo nije novina, naprotiv. Mogli bismo reći da je za njih to stil života. Glass skin je koncept koji je predstavljen još pre više od 5 godina, ali posredstvom društvenih mreža tek u poslednje vreme intenzivno okupirao pažnju. Ovaj ideal lepote koji vodi poreklo iz Koreje obećava ultra-hidriranu, glatku, čistu kožu bez nesavršenosti, koja ima zdrav odsjaj i prosto blista ne samo na suncu, nego u svakoj prilici. Zvuči pomalo kao bajka, zar ne?

Jedan glass skin za poneti, molim vas

Ako vam očekivanja nisu nerealna, i svesni ste činjenice da lepa koža ne može da dođe preko noći, već je rezultat posvećene nege i kvalitetne rutine, onda je glass skin itekako dostižan rezultat. Samo je potrebno da pratite naša uputstva. Sva nauka leži u slojevitom nanošenju proizvoda koji svojom hidratacijom u dubinskim slojevima, naprave takav efekat da koža izgleda sjajnije i elastičnije.

Za početak, ako ne praktikujete, uvedite dvostruko čišćenje lica. Korejska filozofija nege bazira se na temeljno čistoj koži. Počnite sa uljanim čistačem ili balzamom, a završite gelom ili penom. Sledeća na redu je eksfolijacija. Mehanički pilinzi oštećuju teksturu kože, grubi su i odavno prevaziđeni, a sada je fokus na hemijskim pilinzima koji uklanjaju površinske slojeve mrtvih ćelija. Kada odradite ovaj korak, vaša koža će biti spremnija da primi hranljive sastojke iz negujućih krema koje idu posle. Tonici su neizostavni za vraćanje narušene pH vrednosti, a nakon njih slede hidrirajuće esencije koje zbog svoje lagane teksture prodiru u površinski sloj brzo i predstavljaju bazu na kojoj ćete potom ’’graditi’’ hidrataciju. Serumi sa hijaluronskom kiselinom, peptidima i mucinom, povećaće gipkost. Na tržištu je u poslednje vreme naročito popularna Biodance maska koja se nanosi preko noći. Njena inovativna formula daje instant rezultate koji će vas oduševiti.

Proizvodi koji će vam pomoći da dostignete glass skin:


Svaki korak u ovoj rutini ima svoju svrhu, a sve je usmereno jednom cilju – savršenom licu i porcelanskom tenu koji ne mora biti optička varka i deo Instagram filter zajednic, već svakodnevni prizor koji će vas sačekati izjutra kada se pogledate u ogledalu.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI