Ako planirate da posetite Novi Sad – ovo su tri mesta za večeru koja predlažemo

Tekst: Marija Mladenović

Novosađani umeju da uživaju u dobroj hrani, a o tome svedoči i sve interesantnija gastro scena ovog grada.

Poznati po svojoj umetničkoj strani, ležernom i prefinjenom duhu, ovo mesto pruža izvanredno iskustvo kada je u pitanju večera – bilo da tragate za savršenim zalogajem mesa, modernom reinterpretacijom tradicionalne kuhinje, ili šarmantnim francuskim bistroom. Novi Sad nije samo grad festivala i kulture, već i destinacija gde se kulinarska strast i posvećenost mogu osetiti u svakom zalogaju.

Predstavljamo tri restorana koja će učiniti da poželite da se vratite u ovaj grad, ne samo zbog njegove atmosfere, već i zbog ukusa koji se pamte.

Taurus

Ovde degustacija mesa jeste pravo iskustvo. Restoran je posvećen filozofiji da kvalitetan komad zahteva jednako vrhunski tretman – od načina uzgoja, preko majstorstva pripreme, do serviranja koje može jednostavnost da izdigne na nivo umetnosti. Ambijent suptilan i moderan, ali bez suvišne pretencioznosti, dovoljno simpatičan da se možete prepustiti uživanju. Na meniju se pored doručka, izdvajaju i tartar biftek, zatim teleći pauflek u dinstu, taurus kotlet, tuna stejk. Imaju i finu ponudu rižota, salata, dok se sa slatkog menija izdvaja baklava sa pistaćima.

Project 72

Za one koji u hrani vide priču, istoriju i emociju, Project 72 nudi pravu kulinarsku avanturu. Svako jelo sa menija je rezultat pažljivog proučavanja tradicionalne vojvođanske i srpske kuhinje, ali sa inovativnim i umetničkim pristupom. Ovde se poštuju sezonske namirnice, autentičnost i gastronomska kultura, ali uz preispitivanje i modernu interpretaciju. Očekujte da ćete naići na klasike sa neočekivanim obrtima, servirane na vizuelno atraktivan način. Sa menija se izdvaja mus od čvaraka sa gel malinom i domaćim džemom poslužen sa hlebom od rogača, zatim sladoled od ajvara, juneći tartar, pačije grudi sa pireom od bundeve i sosom od ribizle.

Le Klok

Francuski šarm u srcu Novog Sada, očekuje vas u ovom malom pariskom bistrou, ali uz domaće, sezonske namirnice. Le Klok je mesto koje će ostvariti vaše snove. On donosi duh Francuske kroz klasične tehnike kuvanja, ali sa dubokim poštovanjem prema vojvođanskom podneblju. Jelovnik kombinuje francuske klasike, sa lokalnim ukusima, a uz čašu vrhunskog vina i ležernu atmosferu, Le Klok će biti idealno mesto na kojem ćete spojiti sofisticiranost i savršene zalogaje. Ako svratite do njih, probajte pršut sa karamelizovanom breskvom i plavim sirom, mus od pileće džigerice sa malinom, francusku supu od luka, dok od glavnih jela preporučujemo biftek sa pačijom džigericom i penom od tartufa, ili pileći file sa albufeira sosom i pečurkama.

Gastronomska scena Novog Sada je fuzija umetnosti, tradicije i inovacija – predstavili smo vam tri potpuno različite priče, od kojih svaka donosi jedinstveno iskustvo vredno pamćenja.

POVEZANE VESTI