Adare Manor – Da li je ovaj bajkoviti resort najlepši hotel u Irskoj?

Tekst: Milena Veselinović

Da li biste posetili neogotički dvorac koji oduzima dah, smešten na prostranom posedu od 842 hektara u okrugu Limerick u Irskoj, koji će vas odvesti direktno u bajku?

Adare Manor je resort čija realna slika nadmašuje lepotu prikazanu na fotografijama! Od spoljašnjosti nalik zamku do savršeno uređenih vrtova i raskošnih unutrašnjih prostorija, ovaj hotel nudi mnogo više od nezaboravnog ekskluzivnog smeštaja.

Istorija i transformacija

Izvorno izgrađen kao plemićka rezidencija sredinom 19. veka, Adare Manor dugo je bio dom grofa Dunravena i njegove supruge, Lady Caroline Wyndham. Osamdesetih godina pretvoren je u hotel, a posle ga je kupio biznismen rodom iz Limericka, JP McManus. Renoviranjem su dodati novo krilo sa 42 sobe, balska dvorana, spa centar i impresivni golf teren, dizajniran od strane Toma Fazija. McManusov san da jednog dana ugosti Ryder Cup, prestižno međunarodno golfersko takmičenje, će postati stvarnost 2027. godine.

Dvorac kakvog Irska ne poznaje

Adare Manor je jedan od retkih kalendarskih dvoraca na svetu, sa 365 prozora, 52 dimnjaka, 4 kule, 7 unutrašnjih stubova i 12 mermernih kamina. Usluga u hotelu je besprekorna, a kako i ne bi bila kada je na celom posedu zaposleno više od 600 ljudi. Glavni hol sa tamnim drvenim panelima, plišanim sofama, zlatnim svodovima i krasnim kaminima diktira atmosferu koja dominira ostatkom hotela: veličanstvena i očaravajuća, ali u isto vreme udobna i prijatna. Kim Partridge, dizajnerka avangardnih enterijera, uspešno je stvorila hotel modernog izgleda kombinujući tradicionalne elemente.

Izbegla je klasični hotelski pristup dodavanjem zabavnih detalja, neobičnih ukrasa i nameštaja kupljenog na rasprodaji. Galerija je posebno impresivna sa zapanjujućim vitražima i drvenim rezbarijama, a sa 40 metara dužine to je jedna od najdužih prostorija u celoj Irskoj, ujedno i atraktivno mesto za doručak ili šoljicu čaja. Hotel raspolaže sa 103 sobe, uključujući i spektakularne staterooms, gde ćete se osećati poput pripadnika plemićke porodice. Sobe imaju prostrane krevete, mermerna kupatila, ispunjena su Acqua di Parma proizvodima i poseduju naprednu tehnologiju za kontrolu prostorija.

Aktivnosti i opuštanje

Osim relaksiranja u predivno dizajniranim sobama, hotel nudi dva spa centra, jedan u glavnoj kući i drugi u Padel klubu. On je otvoren 2021. godine i nudi padel tenis, plivanje u bazenu sa staklenim zidovima, prostranu teretanu i yoga studio. Takođe, gosti mogu uživati u streljaštvu, veslanju, ribolovu ili sokolarstvu. Kompletnu ponudu preostalih dostupnih sadržaja istražite na linku ovde.

Gastronomska ponuda

Spektakularno iskustvo u Adare Manor, upotpuniće i fantastična ponuda specijaliteta kreiranih od strane Michael Tweedie, kuvara nagrađivanog Michelin zvezdicama. Za opuštenije obroke tu je The Carriage House. Ne propustite poslepodnevni čaj u Drawing Roomu ili koktel u baru Tack Room.

Poznata po svojoj gostoljubivosti i bujnim zelenim pejzažima, Irska je dom mnogih hotela sa 5 zvezdica, međutim, Adare Manor se ističe jer je ovo idealno mesto za romantične izlete, porodična okupljanja ili obeležavanje posebnih prilika. Njegova izvanredna arhitektura, neprevaziđeni sadržaji i klasični irski šarm obezbeđuju nezaboravan boravak. Svaki gost ovde osećaće se kao princ ili princeza, u bajkovitom ambijentu koji kombinuje luksuz, istoriju i modernu udobnost.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI