Jesenja paleta u punom sjaju – Ovo su aksesoari koji će definisati sezonu pred nama

Tekst: Milena Veselinović

Ako se osvrnemo na aksesoare koji mogu podići svaki outfit, zaključak koji se nameće jeste da su oni često tiha snaga koja kompletira ili čak transformiše svaki stajling.

Neophodni detalji donose svežinu, ali i dinamiku našim garderoberima, a ove jeseni igraće važnu ulogu u svakom modnom izrazu.

Za predstojeći period, dizajneri i domaći brendovi potrudili su se da nam pripreme bogatstvo neočekivanih dodataka koji će svačiji stil unaprediti. Od neobičnih kaiševa, do masivnih naočara, jesen 2024. obećava da će biti zabavna.

Kraljice sezone – braon i cognac torbe

Zaboravite na crne torbe kao jedini klasične komade u svom ormaru – ove jeseni, bogate nijanse braon preuzeće glavnu reč. Čokoladnu, kestenjastu nijansu i tonove koji idu u varijacijama smeđih i konjak, često ćemo viđati na najlepšim torbama, posebno onima od antilopa koje odišu luksuzom i svakom outfitu daju sofisticiranu boho notu. Savršeni spoj stila i funkcionalnosti, ako nas pitate. Ako tražite praktične prostrane torbe, bacite pogled na britanski brend Demellier, i njihovu veliku New York tašnu, a od regionalnih brendova, na fantastičnu Tote Leather iz ateljea Anre koji nam dolazi iz susedne Bosne i Hercegovine. Erna Saljević (@divaisback) kreativna direktorka brenda, stoji iza filozofije da pametno kupujemo, kao i da novac izdvajamo za komade koje možemo iznova koristiti dugi niz godina. Anre tote se uklapa u tu priču, a možete je stilizovati na više načina. Pritom, dovoljno je prostrana da u nju spakujete i laptop, što je čini idealnom tašnom za posao.

Veliki šalovi i pončo – savršeni za slojevite kombinacije

Jesen je vreme kada oblačenje u slojevima dolazi do izražaja, naročito u onim promenljivim danima, ove godine veliki šalovi su nezaobilazni. Inspirisani modnim pistama, oni služe kao idealan dodatak koji pruža toplinu, udobnost. Toteme ima u ponudi premekani vuneni sa belim porubom, a ako volite prefinjeni izgled, pogledajte Alaia vuneni pončo. Prebacite šalove preko ramena, obmotajte oko vrata, ili stilizujte poput filmskih zvezda – mogućnosti je puno, a efekat zagarantovan.

Neobični kaiševi – nova era statement dodataka 

Obične regularne, male šnale na kaiševima su prošlost – ako postoji aksesoar koji može osvežiti vaš stajling, to je zasigurno kaiš. Ono što je nekada bilo samo praktično sredstvo za držanje pantalona, dizajneri su izdigli u rang umetničkog dela. Skulpturalne kopče u obliku ruku, logotipi, kaiševi brendova Khaite i Chloé postali su statement koji dominira.

Predimenzionirane naočare – go big or go home

U Italiji Bottega Veneta classic aviator, u Srbiji Luene. Kada je ovaj brend istupio na domaće tržište, i plasirao neke od trenutno najpopularnijih naočara kod nas, bilo je jasno da će se letnji hitovi preneti i na jesenju sezonu. Oversize okviri se vraćaju na scenu i preuzimaju svu pažnju modnih entuzijasta, a ljubitelji naočara pronaći će svoj favorit u Luene ponudi. Inspirisani avijatorskim stilom, ove Belgrado oversize naočare savršeni su dodatak za jesenji trendy look. Veliki acetatni okviri donose dozu mističnosti i čine svaki outfit interesantnijim.

Foto: Instagram (@luene, @newbottega, @toteme, @demellierlondon), maisonalaia.com, mytheresa.com

POVEZANE VESTI