Jesenji beg iz grada do obližnjeg raja na zemlji – Meneghetti Wine Hotel

Tekst: Marija Mladenović

Kada se uputite u potragu za mestom koje kombinuje luksuz, prirodu i istoriju, Meneghetti Wine Hotel u Istri nudi sve to, a i mnogo više.

Udaljen od glavnih puteva, ovaj mali raj nalik na Toskanu, se otkriva onima koji su spremni da istraže skrivene staze i prepuste se čarima koje se kriju daleko od užurbanih gradova. U trenutku kada prođete kroz metalnu kapiju ovog imanja, jasno je da ste pronašli nešto posebno – mesto gde se elegancija susreće sa prirodom u najlepšem mogućem obliku

Priča o Meneghettiju – spoj tradicije i luksuza

Još u doba Austro-Ugarske monarhije, imanje je uživalo ugled jednog od najlepših na Jadranskoj obali. Osnivač, Meneghetti, mudro je iskoristio prisustvo velikog broja vojnika u blizini, počeo je da proizvodi hranu, vino, maslinovo ulje, i tako obezbedio sebi stabilan izvor prihoda. Vinogradi, maslinjaci i gostoprimstvo prema oficirima doneli su ovom imanju reputaciju koja se širila regionom. Nažalost, nakon pada monarhije, imanje je ostalo napušteno sve dok ga nisu tokom 2000. otkrili Miroslav Plišo i Romana Kajfež, koji su prepoznali potencijal ovog mesta i odlučili da ga ožive.

Hotel za savršeni odmor

Danas, Meneghetti je više od modernog hotela urađenog u mediteranskom stilu – ovde svaki detalj priča priču o ljubavi prema Istri. Sa svojih 58 soba, ali i struktura u obliku vila, rezidencija i apartmana, hotel pripada prestižnoj grupi Relais & Chateaux, i pruža svojim gostima vrhunsku uslugu i udobnost. Okružen je vinogradima i maslinjacima, i mnogo je više od mesta za odmor – to je destinacija koja nudi multisenzorno uživanje. Vinarija hotela proizvodi neka od nagrađivanih vina poznatih u regionu, a restoran nudi kulinarska remek-dela koja slave lokalne namirnice i tradiciju.

Poseta ovom hotelu je prava avantura, iskustvo koje počinje čim se odlučite da krenete na put ka ovom skrivenom biseru. Daleko od gradske vreve, ovde ćete uživati u spokojstvu prirode, nezaboravnim vinima i vanserijskom smeštaju. Za one koji traže autentičnost, eleganciju i iskustvo koje nadmašuje očekivanja, Meneghetti je pravo mesto!

Foto: meneghetti.hr

POVEZANE VESTI