Novi univerzum Creed parfema – inspiracija iz grčke mitologije i novi mirisi Centaurus i Delphinus

Tekst: Milena Veselinović

Susret kosmosa, grčke mitologije i sveta parfema, rezultirao je božanstvenim iskustvom – Creed, legendarna parfemska kuća predstavila je dva nova parfema, Centaurus i Delphinus.

Inspirisani sjajem zvezdanih sazvežđa i mitološkim značenjima, ovi mirisi nas uvode u novi univerzum, gde se elegancija i snaga prirode prepliću sa bezgraničnom maštom. Prateći trag svetlosti, od vatrenog Centaurusa do svetlucavog Delphinusa, vodimo vas kroz priču o ovim novitetima koji će obojiti naredni period.

Delphinus – svetlucava noćna zvezda

Pripada grupi drvenastih, amber mirisa inspirisanih istoimenim sazvežđem koje je nekada vodilo putnike, umetnike i sanjare. Ono što prvo dopire do vas kada probate Delphinus su tamjan, iris, crni i roze biber koji daju mistiku, a na njih se nadovezuju note badema, orhideje i heliotropa, koji prodiru kroz tu tamu. Ova opojna kombinacija pretvara se u toplu i senzualnu bazu pačulija, tonka pasulja i burbon vanile.

Centaurus – vatreni ples sazvežđa

Za one koji preferiraju odvažnije, snažnije parfeme, Centaurus nudi eksploziju mirisnih sastojaka, inspirisan je inače jednim od najvećih sazvežđa na nebu. Simbolizuje drvenasti amber sa tonovima cimeta, kardamoma i roze bibera, koji se nalaze u gornjim notama. Svaka kap je poput vatrenog plamena na tamnom nebu, intenzivna i strastvena. U središtu parfema su jasmin, sandalovina, geranijum i heliotrop, a bazne note su benzoin, ambroksan i burbon vanila sa Madagaskara.

Oba parfema su savršeni spoj mitologije i astronomije, pomešane sa parfemskom umetnošću. Dok Delphinus nudi svetlucavu, nežnu auru, Centaurus donosi znatno jaču notu koja hipnotiše. Zajedno, oni nas podsećaju na beskonačnu moć kreativnosti udružene sa elegancijom.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI