Lady Gaga postavlja nove trendove – method šminkanje koje prati njen najnoviji film Joker: Folie à Deux

Tekst: Milena Veselinović

Kada je reč o crvenom tepihu, Lady Gaga je u prošlosti imala svojih fresh red carpet momenata (prisetite se samo haljine od šnicli), a da pomera granice stila navikli smo odavno – na premijeri filma Joker: Folie à Deux predstavila je novi koncept u svetu šminkanja.

Zendaya, Blake Lively i Margot Robbie, step away, the queen is here – Harley Quinn. Inspirisana novom filmskom ulogom, Gaga je kreirala look koji je predstavljao spoj umetnosti, performansa i filma. Ovaj stil šminkanja nije samo način da se skrene pažnja, već je zapravo odraz umetničkih sloboda i izražavanja koje su suštinski sastavni deo njene ličnosti, i nešto što njeni fanovi očekuju.

Šminka kao deo uloge

Lady Gaga je poznata po tome da se potpuno predaje svakom liku koji igra, a Harley Quinn iz Jokera nije izuzetak. Ovaj pristup, okarakterisan kao method makeup, podrazumeva da šminka postaje produžetak njenog lika i umetničkog izraza koji ona nosi  van filmskog seta. Otud ovakav stil na filmskoj premijeri. Na crvenom tepihu u Londonu, Gaga je oživela lik Harley sa dramatičnom crvenom Celine haljinom i scenskom šminkom koja je odavala utisak lika zarobljenog između genijalnosti i ludila.

Šminkerka Sarah Tanno koja sarađuje sa pevačicom, stoji iza ovog makuep look-a, a ovoga puta u potpunosti je iskoristila estetiku Harley Quinn. Svetlucava tirkizna senka za oči u kombinaciji sa oštrim cat-eye izgledom, podsećala je na emotivne trenutke iz filma, dok je ispod oka iscrtala kristalnu suzu, koja je oslikavala bol, ali i unutrašnju snagu. Tanno je detaljno naglasila dramatičnost smudged ajlajnerom ispod desnog oka, koji je delovao kao da se otopio od plakanja, podsećavši na taj način i na emotivnu stranu Gaginog lika iz filma.

Hair on point 

Stilista, i kreator perika, Frederic Aspiras, stoji iza Gagine frizure za ovu premijeru. On je kreirao bob frizuru u crveno-crnim tonovima, a Gaga je sjajno izgledala u kostimu koji su za nju pripremili. Ona je kroz ovaj performans pokazala koliko daleko umetnici mogu ići u procesu stapanja sa svojim likovima iz filmova – ovaj potez ostavlja dubok utisak na publiku i predstavlja moderni način komunikacije i performansa, koji podiže pojavu na crvenom tepihu na viši nivo.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI