Gedžet koji olakšava svakodnevicu – Kobo Libra, omiljen među studentima

Tekst: Marija Mladenović

Omiljen zbog svojih brojnih funkcija i lakoće korišćenja, Kobo Libra uređaj nudi mnogo više od običnog uređaja za čitanje e-knjiga – sa ekranom u boji i mogućnošću hvatanja beleški jednostavnim upotrebom olovke, postao je nezaobilazan alat za svakodnevnu upotrebu, donoseći digitalno iskustvo koje se prilagođava individualnom korisniku.

Ekran u boji i hvatanje beleški

Ovaj gedžet je pravo rešenje za zahtevne korisnike i sve one koji vole da ručno zapisuju beleške. Ima pregledni ekran u boji od 7 inča, Kaleido 3 tehnologiju, te vrlo lako podiže iskustvo čitanja na novi nivo. Sa rezolucijom od 1264 x 1680, tekst zadržava oštrinu, dok ekran u boji donosi potrebnu vibrantnost sadržaju kao što su udžbenici, stripovi ili grafički prikazi. Ovo Koba Libre čini savršenim za studente koji žele da vizuelno istaknu određene delove teksta, obeleže važne informacije ili prosto uživaju u sadržaju na način na koji su to navikli kod klasičnih knjiga.

Kombinacija savremenog i tradicionalnog

Pisanje i beleženje ključni su benefiti ovog uređaja – Kobo Libra preporučuje primenu Kobo Stylus 2 olovke, koja dolazi kao dodatna oprema. Lako možete pisati tekstove, kreirati napredne beležnice, obeležavati delove u knjizi. Takođe, postoji mogućnost eksportovanja tog sadržaja preko USB-a, Dropboxa ili Google Drive-a, što je odličan način ako želite sadržaj da podelite sa nekim (grupni projekti, seminari itd.) Ako ste ljubitelj olovke i papira, ali ujedno želite ići u korak sa vremenom i tehnološkim inovacijama, Kobo Libra donosi digitalno iskustvo koje verno oponaša pisanje na papiru. Funkcija ’’Advanced notebooks’’ omogućava prepoznavanje rukopisa, što znači da svaki učenik može svoje beleške pretvoriti u digitalni tekst, spreman za dalju upotrebu. Takođe, još jedna od pogodnosti je mogućnost odabira ’’digitalne olovke’’, pa se tako možete opredeliti za nalivpero, kaligrafsko pisanje ili digitalnu hemijsku. Puno je načina na koje možete personalizovati svoje beleške.

Kompatibilnost sa velikim brojem formata

Sve što vam je potrebno za učenje i zabavu, možete smestiti u ovaj prenosivi gedžet malih dimenzija. Pored toga, uz povezivanje na Kobo Plus i OverDrive servise, dostupne će vam biti lokalne biblioteke.

Kobo Libra je lagan, teži svega 200 grama, i dizajniran je tako da korisniku omogući vrhunsko iskustvo. Jednostavan za upotrebu, ima čak i fizičke dugmiće preko kojih možete da ’’okrećete strane’’. Među prednostima moramo da napomenemo i IPX8 vodootpornost, tako da znate da ga možete bezbedno koristiti pored bazena ili na plaži. Tu je i ComfortLight Pro, tehnologija koja filtrira plavo svetlo i omogućava prijatno čitanje u noćnim uslovima. Automatski se prilagođava osvetljenju prema dobu dana, a postoji i Dark Mode.

Savršeni saputnik za studente, đake, ili ljubitelje tehnologije koji vole da u jednom uređaju objedine više funkcija i olakšaju sebi svakodnevicu. Kobo Libra praktičan je alat za čitanje, beleženje, organizaciju i deljenje informacija – to je gedžet koji doprinosi produktivnosti i uštedi vremena.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI