Stilske lekcije u epizodi ’’Let’s get corporate’’ – ove sezone dominira poslovni izgled

Tekst: Jovana Ristić

Da li ste spremni za povratak sakoa i odela na fashion scenu – YSL revija koju je osmislio maestralni Anthony Vaccarello oslikala je upravo to, moć i sofisticiranost žene u odelu. Ako je suditi po modnim pistama, poslovni look se vraća na velika vrata, ali sa svežijom, opuštenijom interpretacijom.

Klasični komadi poput sakoa i odela dobili su svoj novi život u oversized verzijama, a korporativni stil koji smo često povezivali sa kancelarijskim okruženjem, sada se transformisao u pravi trendi fenomen koji možete poneti i u casual dnevnim varijantama.

Klasični komadi sa modernim obrtom

Ono što je specifično za ovu sezonu, jeste balans između klasičnog i inovativnog. Sako, nekada rezervisan isključivo za poslovni sastanak, sada je komad koji ćete želeti da nosite i u nešto neformalnijim prilikama. Udobnost sa stavom – to je glavni motiv kod oversized krojeva koji su u fokusu. Oni su udobni, ležerni, a istovremeno odišu sigurnošću i elegancijom. Blejzer koji je dovoljno velik da se ponese i kao haljina, uz visoke čizme, upravo čini onaj statement momenat koji će definisati sezonu.

Zašto volimo novi poslovni trend?

Pre svega, osećaj slobode koji nose sa sobom ovi komadi je neprikosnoven! Modni svet se sve više udaljava od uskih silueta koje su često bile sinonim za formalniji stil. Domaći dizajneri idu u korak sa inostranim trendovima, pa se kod Marije Tarlać, Mom’s Pants, Mone mogu pronaći odlični primerci strukiranog kroja, ili ravnih linija. Pored luksuznih brendova koji nude svoja kreativna rešenja, određeni modeli blejzera dostupni su i na high street sceni u Mango, Zara, Massimo Dutti i H&M trgovinama. Oni su uhvatili sve najbolje detalje ovog trenda. Uz ovakav look idealno se uklapaju duboke pantalone Loro Piana, ili ovaj model od kašmira i vune sa potpisom Brunello Cucinelli.

Nova korporativna era donosi nam stil bez granica – on znači povratak klasici, ali uz nova pravila igre. Sakoi i odela kao simbol stava, kreativnosti i hrabrosti da iskažemo sebe – daleko od uniformisanosti, dva koraka ka individualnosti kojoj težimo. 

Foto: Promo

POVEZANE VESTI