Shopping preporuke – Kako je Tike Beograd postao sinonim za upečatljivost

Tekst: Jovana Ristić

Ako se Beograd može pohvaliti simbolima urbanog stila, Tike shop je definitivno jedan od njih.

Smešten u centru grada, u kultnoj ulici Kralja Petra, ova radnja nije samo namenjena ljubiteljima patika – nego je i mesto gde se istorija grada spaja sa modernom sneaker kulturom, stvarajući harmoničan odnos vizije, originalnosti i upečatljivosti.

Not a regular store

Ono što poznati influenseri šetaju na ulicama metropola, naći ćete upravo na ovom mestu – najpopularniji modeli patika koji se ne mogu naći nigde u gradu, dolaze u ograničenim drop-ovima upravo u Tike. Samba OG ’’Better Scarlet’’, Nike Air Jordan 1 Low ’’Dark Mocha’’, Hoka Mafate Theree 2 ’’Stardust’’, Nike Air Max Plus ’’Napoli’’, samo su neki od poslednjih favorita koji su zasijali na policama.

Tike shop – urbani puls Beograda

Još pri samom ulasku u radnju, sa leve i desne strane ciglama popločanih zidova, dočekuju vas izložene patike na policama, koje su same po sebi sinonim za autentičan stil – Nike, Jordan, Adidas, New Balance, Converse, Asics, Saucony su samo neki od brendova koji su tu, i to u limitiranim serijama. Pored toga, tu je i selekcija asortimana sportske opreme istih brendova, trenerki, helanki, dukserica, jakni, dok na online shop-u imate i proizvode kojih nema u radnji. Ovde nećete pronaći standardnu ponudu kao u možda drugim buticima – svaki par patika koji se ovde nalazi je deo pažljive selekcije, što Tike čini pravim epicentrom sneaker kulture, ne samo Beograda, već i regiona.

Kralja Petra 24.

Istorija kaže da je upravo u ovoj ulici otvorena prva apoteka u gradu, ali i prvi hotel i prva knjižara, i nekada je važila za najvažniju trgovačku ulicu. Na spoju autentičnog beogradskog zanatskog duha i svetske streetwear zajednice, nalazi se upravo Tike, čije arhitektonsko rešenje prostora jeste pažljivo osmišljeno kako bi stvorilo jedinstvenu atmosferu koja kombinuje modernu estetiku sa postojećim duhom ovog kraja – unutrašnjost odiše industrijskim dizajnom, koji se fino uklopio sa tradicijom stare beogradske trgovine, čime se dodatno naglašava spona onog što smo živeli nekad, i onog što možemo videti danas. Donji nivo svojim umetničkim delima ukrasila je i beogradska umetnica TKV, čije su slike izložene na zidovima, a nedavno je objavljena i kolaboracija sa njom, u ograničenoj seriji.

Na ovom mestu, moda, istorija i kultura koračaju u ritmu urbane stvarnosti koja je dostižna – destinacija Tike prati aktuelne trendove, i pažljivo spaja globalni sneakerwear stil, sa autentičnim beogradskim duhom.

POVEZANE VESTI