Harmonični spoj prirodnog mira i modernog komfora – Naturhotel Forsthofgut

Tekst: Marija Mladenović

Postoje mesta koja nisu samo destinacije, već prave oaze mira, povezanosti sa prirodom, i posebne energije.

Jedno od takvih, Naturhotel Forsthofgut u austrijskim Leogang planinama, hotel je sa 400 godina dugom istorijom, ali i sa modernim pristupom održivom luksuzu. Ova jedinstvena simbioza tradicije i inovacija čini Forsthofgut pravim utočištem za sve one koji žele da pobegnu od užurbanog sveta, i pronađu balans između mira i komfora.

Nekada davno, ovaj je prostor bio jednostavna farma sa šumskim gazdinstvom, osnovana 1617. Vekovima je imanje raslo, transformisalo se, prolazeći kroz ruke pet generacija porodice Schmuck. Vremenom je postao luksuzni hotel, koji neguje domaćinski duh, ljubav prema prirodi i posvećenost održivosti, koji su i dalje prisutni u svakom detalju.

Održivi luksuz i spoj sa prirodom 

Jedna od glavnih karakteristika – konekcija sa okolinom, je koncept koji se jasno reflektuje u novim Garden Loft apartmanima koji pružaju vrhunski smeštaj, ali i pogled na veličanstvene Leogang planine i jezero. Dizajnirani od strane lokalnog arhitekte Andreasa Hallingera, ovi apartmani na dva nivoa, od 140 m2, prate filozofiju održivosti hotela. Korišćeni su isključivo lokalni, organski materijali, prirodno drvo, glina na zidovima, vuneni tepisi, a sve ovo doprinosi holističkom osećaju udobnosti. Zgrada prati linije ruralnih lokalnih kuća, dok unutrašnji prostor pruža toplinu i komfor, sa naročitim fokusom na kamine, kreaciju porodice Imbert.

Spa doživljaj i kulinarska umetnost 

Unutrašnjost hotela je prožeta modernim alpskim stilom – neutralne boje inspirisane prirodom, toplina drvenih elemenata i savremeni nameštaj stvaraju atmosferu koja poziva na opuštanje. Apartmani su opremljeni najsavremenijom tehnologijom, ali istovremeno nude i druge kvalitetne sadržaje, saunu, kao i predivan pogled na jezero. Spa centar ovog hotela prostire se na impresivnih 5.700 kvadratnih metara, što je pravi raj za ljubitelje wellness-a. Pored tradicionalnih tretmana i sauna, parnih kupatila, bazena sa hidromasažnom aparaturom, tu je i waldSPA Family & Kids sa toboganom dugim 70 metara, kao i veliki vrt sa Lake House i bazenom. Takođe, postoji bogati sportsko-rekreativni program i waldSPA Fitness studio. Tu je i tradicionalni japanski onsen bazen u kojem je temperatura tokom cele godine 42 stepena. Sve je podređeno uživanju i opuštanju. Posebno je iskustvo Late Night Spa koji možete posetiti u periodu od 4. do 28. novembra. Što se kulinarskog doživljaja tiče, ovde postoje tri vrste kuhinja koje služe vegansku ponudu, najbolje od sedam alpskih zemalja i lokalne specijalitete. Postoje i tri à la carte restorana koja su posvećena kulinarskom ugođaju, Restaurant 1617, Mizumi i Echt. gut essen.

Od pejzaža koji oduzima dah, preko topline domaćeg smeštaja, do sofisticiranih apartmana, ovaj je hotel pravo harmonično odmaralište od svakodnevnog stresa, koje možete dodati na svoju bucket listu ove jeseni.

POVEZANE VESTI