Ove torbe će obeležiti predstojeću sezonu – 6 modela koje vole i poznate ličnosti

Tekst: Jovana Ristić

Svakim novim početkom sezone, fokus modnog sveta neizostavno padne na aksesoare, naročito na torbe koje obećavaju da će postati nezaobilazni deo svakodnevnih kombinacija.

Dok su ranije sezone bile obeležene jednostavnim, klasičnim modelima, jesen 2024. donosi svež, uzbudljiv zaokret u svetu torbi, ističući modele koji kombinuju funkcionalnost, estetiku i hrabri dizajn. Pogledajmo zajedno kakvi modeli će biti traženi u narednom periodu.

Torbe sa cilindričnim oblikom – savršeni balans retro i modernog izdanja

Ove sezone, zauzele su centralno mesto na pistama modnih kuća Remain, Private Policy i Sportmax. Svojim neobičnim oblikom, prizivaju nostalgiju, ali je vraćaju u savremenom ruhu – rekli bismo vrlo uspešno. Vertikalne verzije podsećaju na pernice, ali postoje i prostrane opcije koje pružaju dovoljno prostora za sve ono što vam je potrebno tokom dana. Tu su opcije u nude ili vibrantnim nijansama poput ove Coachtopia Barrel torbe, Prada Saffiano u crnoj koži, ili Saint Laurent model od prevrnute kože.

Naglašene ručke pričaju 101 priču 

Izdvojite se, budite drugačiji, ove jeseni iznenadite sebe novim pristupom – zaboravite jednostavne kaiševe jer sada ručke dobijaju glavnu ulogu. Od masivnih lanaca, dizajneri Fendi, MM6, Gabriela Hearst transformisali su ručke u pravi statement detalj. Ručke su postale mesto gde se susreću luksuz i avangarda, donoseći sa sobom osećaj ekskluzivnosti i sofisticiranosti. Od kada se pojavila, Bottega Veneta Sardine privlači poglede, a činjenica da dolazi u mini, klasičnoj i medium varijanti, samo govori u prilogu tome koliko je ova torba željena – u svim veličinama. Tu je i Jimmy Choo Bon Bon Mirror sa metalnom drškom u srebrnoj postavi.

Clutch torbe nikad ne izlaze iz mode, ali…

Ove sezone, clutch nije običan na preklop, onaj na koji smo navikli, te monotone verzije odlaze u istoriju. Loewe ima predivan model Flamenco iz 1980. u burgundy boji, sa pertlama kojima se zateže otvor torbe. Takođe, Bottega Veneta ima još jedan biser u kolekciji, Andiamo clutch, pravougaonog oblika, sa prepoznatljivim prepletenim dizajnom i kratkom ručkom.

Demellier, nova zvezda na sceni

Britanski brend koji je osnovala Mireia Llusia-Lindh, odlična je alternativa za mnoge skuplje brendove na sceni – kvalitet i praktičnost modela, kao i moderan dizajn, izdvajaju ih i visoko pozicioniraju na modnom nebu. I regionalna influenserka Erna Saljević (@divaisback) ponosni je član DeMellier fan kluba, a njen izbor ovoga puta pao je na čuveni The Vancouver model u braon koži, koji je izvrsno uklopila sa The SourceUknown blejzerom i džinsom.

Shopping torba – moda u duhu svakodnevice

Jedno od iznenađenja ove sezone je svakako inspiracija koju dizajneri pronalaze u svakodnevnim predmetima – torbe koje izgledaju kao shopping cegeri ili torbe za namirnice. I Bella Hadid odavno zna i ceni funkcionalnost komfornog dizajna, a njen izbor je Brooklyn Shoulder 39 tašna, koja će zasigurno biti It model ove jeseni. Jednostavno, a tako praktično.

Prevrnuta koža – toplina i luksuz u jednom  

Kada temperatura počne da pada, ništa ne pruža takav osećaj ušuškanosti kao torbe obložene krznenom postavom iznutra, ili detaljima u sličnom izdanju. Jil Sander i Stella MacCartney su ovu sezonu obogatili modelima koji podsećaju na male plišane ljubimce, a stylish glumica, Sienna Miller odabrala je Jimmy Choo Cinch torbu za sebe.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI