Nedeljni style crush – Valentina Marzullo, autentična sofisticiranost

Tekst: Jovana Ristić

Davno pre ere influensera koje poznajemo danas, postojali su blogovi, kao mali online dnevnici koji su krili pravo blago interesantnih i inspirativnih ličnosti za praćenje i lajkovanje – jedna od njih, Valentina Marzullo, osmislila je poznati blog The Chic Attitude. 

Autentična sofisticiranost sa daškom nepretencioznosti 

Danas je Valentina popularna influenserka koju na Instagramu prati preko 400 hiljada ljudi. Inače je poreklom iz Italije, centra modnih dešavanja i urbanog vajba. Ona očarava modne zaljubljenike širom sveta svojim stilom koji je spoj casual chic elemenata, neobične elegancije i besprekorno uklopljenih detalja. Kao neko ko živi i diše modu, Valentina je svojim odabirima i estetikom kojom odiše njen Instagram profil, uspela da privuče stotine hiljada pratilaca, pretvarajući regularne dnevne outfite u pravi modni statement. 

Valentinina modna filozofija se jasno vidi u objavama, kako ona kaže ’’Biti chic je stvar stava, a ne samo oblačenja.’’ A njoj uvek polazi za rukom da bude cool i drugačija, bilo da opušteno pozira u kupaćem na Francuskoj rivijeri, ili nosi edgy crnu haljinu sa potpisom Christopher Esber, ili blista na Mikonosu u belom kombinezonu sa upadljivim minđušama. Valentina je stavom i pojavom definicija It devojke, koje danas postavljaju modne trendove, i motivišu generacije mladih da budu svoji. 

Originalnost koja je izdvaja od drugih

Strastvena ljubiteljka putovanja i pasionirana kolekcionarka uspomena, Valentina inspiriše pratioce da spajaju moderno i klasično, luksuzne, vintage ili second hand komade, kako bi stvorili jedinstvene modne kombinacije koje neće svi nositi. Upravo u tome je i ključ njenog uspeha – svaki outfit iako temeljno unapred promišljen, jedinstven je i lako se može poistovetiti sa publikom koja traži inspiraciju u svakodnevnom stilu. Ne boji se da eksperimentiše, što možemo videti upravo u njenoj razigranosti i želji da spoji naizgled nespojivo, možda i pređe granice i ne ispoštuje pravilo less is more, kao na primeru ove haljine koju je učinila drugačijom time što je na nju dodala pojas od nekoliko kaiša različitih dezena – voila, c’est chic! Iako nosi Chanel, Givenchy, Miu Miu i druge high end brendove, ona se ne utapa u masu preslikanih kopija, već se izdvaja i raspoznaje svojom originalnošću. Bilo da pozira ispred čuvenih modnih destinacija, ili deli trenutke iz privatnog života, Valentinine slike odišu toplim bojama, mekom estetikom i prirodnim svetlom, čime je stvorila prepoznatljiv vizuelni identitet koji uvek zapadne za oko kada se prvi put susretnete sa njom. 

U njenom garderoberu su komadi popularnih brendova među kojima i Desigual (sa njima ima kolaboraciju), Fendi, zatim Alexandre Vauthier, Givenchy, ali i manje poznatih dizajnera Lunatic Studio, aksesoari Zanellato, odela Rhodochrosite, haljine Sol brand, i mnogi drugi. 

Individualista u modnom svetu, i modni univerzum koji neguje na svojoj platformi – uvek perfektno stilizovana Valentina Marzullo nas motiviše da pronađemo sami svoju chic stranu. 

POVEZANE VESTI