Don’t Look Back in Anger – Pomirenje braće iz grupe Oasis i najava turneje

Tekst: Marija Mladenović

Da li su posle 15 napornih godina konstantnih prepirki, svađa, uvreda, braća Gallagher konačno zakopala ratne sekire, ostaje da vidimo.

Na radost fanova širom sveta, legendarni Oasis koji stoji iza hitova ’’Wonderwall’’, ’’Don’t Look Back in Anger’’, nedavno je objavio vest da se vraća na scenu, a sudeći po prvim najavama i reakcijama publike, 2025. biće obeležena epskom turnejom koja bi mogla da postane jedan od najvećih comeback momenata ikad u istoriji muzike

Ko se svađa, taj se voli?

Noel i Liam Gallagher ne samo da su obeležili jednu eru Britpopa, već su postali, možda i nenamerno, sinonim za razmirice i skandale. Njihov odnos, pun kontroverzi i nasilnih svađa, konačno je rezultirao raspadom benda 2009. i to samo nekoliko minuta pre nego što je trebalo da izađu na nastup na Rock en Seine festivalu u Parizu. Tada je Noel izjavio ’’Jednostavno više nisam mogao da radim sa Liamom ni jedan dan duže.’’ Da su se braća svađala tokom dugogodišnje uspešne karijere, svađala su se na sav glas. I dalje se prepričava scena koja je nastala kada je Noel zabranio mlađem bratu da promoviše svoju modnu liniju Pretty Green. Tada se Liam navodno razbesneo i bacio gitaru na Noela prilikom jedne tonske probe.

Otkud pomirenje baš sada?

Iako se godinama činilo da braća više nikada neće progovoriti, a kamoli zajednički raditi na nekom projektu, preokret je došao navodno nakon Noelovog nedavnog razvoda, jer se verovalo da se njegova, sada bivša supruga, meša u odnos sa bratom i doliva ulje na vatru. Prema izvorima bliskim bendu, Noelov razvod omogućio je braći da se ponovo povežu i sagledaju nesuglasice iz drugog ugla. Sada, bez međusobnih optužbi, i trećih strana koje bi se mešale, čini se da su Liam i Noel konačno pronašli zajednički jezik.

Najava turneje na oduševljenje fanova širom sveta

Video koji su objavili nedavno na društvenim mrežama, samo je podgrejao uzbuđenje, a koncertna turneja počeće u julu 2025. u Kardifu, da bi potom usledili nastupi u Mančesteru, Londonu, Edinburgu, sa završetkom turneje u Dablinu. Fanovi su u transu, i željno iščekuju da vide braću zajedno na sceni, a karte su već u prodaji i mogu se pronaći na sajtu ovde. Njihovo pomirenje nostalgično nas vraća u ’90. godine kada su na koncertima okupljali toliko ljudi.

Sa novom turnejom koja je na pomolu, ostaje nam samo da se nadamo da će braća nastaviti da gledaju samo napred, bez ljutnje, uz mnogo dobre muzike i bitova uz koje smo odrastali.

Foto: Instagram @oasis, Pinterest Arhiva

POVEZANE VESTI