Travel radar – Leto na izmaku u oazi sofisticiranosti na Balearima, Nobis Hotel Palma

Tekst: Marija Mladenović

Ovaj nas putopis vodi do šarmantnih ulica starog grada Palme, i baš tu negde među gotičkim crkvama i instagramičnim trgovima, nalazi se arhitektonska oaza koja spaja ono što danas zovemo savremeni luksuz sa hiljadugodišnjom istorijom – dobro došli u Nobis Hotel Palma.

Nekadašnja islamska palata iz 12. veka, danas je hotel koji posetiocima pruža relaksirajući prostor za odmor, ali i putovanje kroz vekove, kulture i istorijske priče.

Harmonija prošlosti i sadašnjosti

Iza projekta stoji švedski arhitektonski studio Wingårdhs, koji je sarađivao sa španskim Jordi Herrero Arquitectos i Eduardo Garcia Arquitectos projektantima. Oni su istorijsku građevinu oživeli poštujući njeno bogato nasleđe, dajući joj moderniji duh kakav se danas traži u ugostiteljstvu. Drveni plafoni ukrašeni arapskim kaligrafskim zapisima, originalna unutrašnja dvorišta koja su preživela vekove – sve je ovo sačuvano u svom izvornom obliku. Hotel raspolaže sa 37 luksuznih soba i apartmana, od kojih svaka ima jedinstveni raspored prilagođen specifičnostima zgrade. Sobe su osmišljene tako da estetika kojom odišu odgovara okruženju, tu je dosta prirodnih materijala, drveta, vune, kože, a autentični istorijski elementi nadopunjuju se nordijskim, španskim i italijanskim komadima nameštaja.

Utisak kada zakoračite u Nobis Hotel Palma

Po dolasku u hotel nailazite prvo na impresivnu recepciju sa očuvanim drvenim alfarje plafonom i detaljima arapske kaligrafije. Sobe su dizajnirane prema poslednjim trendovima, ali neke od njih poseduju pločice stare i po 100 godina, tu su unikatni kreveti Carl Hansen, ručno rađene tapiserije lokalnih umetnika, kao i prelepe lampe Flos. Svaka soba je poseban raj za posetioce, oplemenjena drvenim tavanicama i nameštajem izrađenim u lokalnim radionicama koji dodaje toplinu kamenim zidovima i podovima od španske keramike.

Kulinarsko iskustvo i ponuda hotela

Gastronomska ponuda zadovoljiće i one sa istančanim ukusom. Mirall Bar, smešten u prostoriji sa devet metara visokom tavanicom, mami goste svojim koktelima, šankom sa ogledalima i staklenim detaljima. Restoran NOI u kojem hranu priprema lokalni majstor Xema Alvarez, ističe se vrhunskom evropskom kuhinjom sa lokalnim šmekom, i isključivo svežim sastojcima koji dolaze sa ostrva. Intimni spa centar unutar hotela, smešten u podzemnom tunelu čeka da ga istražite i dopunite svoje baterije. Ovo mesto oduševiće sve one koji traže relaksaciju u neuobičajenom ambijentu.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI