Ko je za letnje avanture, ali na planini? Ovo su naši predlozi za beg od gradskih vrućina

Tekst: Marija Mladenović

Verovatno većina nas letnje avanture zamišlja uz talase mora, ležaljke na plaži i ispijanje osvežavajućih napitaka uz omiljenu knjigu ili odmaranje, međutim, letnji odmor može biti i prava zabava – avantura na planini.

Ako ste puni energije, i vaša vizija idealnog odmora od posla podrazumeva aktivnosti u prirodi, drugačiju zabavu, svež vazduh i boravak na visini, onda za vas imamo nekoliko odličnih predloga kako da provedete slobodne dane.

Zašto biramo planinski odmor?  

Gradske vrućine nekad umeju biti neumoljive, a tada su planine idealno utočište za sve one koji bi da objedine ljubav prema prirodi sa ugodnim ambijentom. Ovo su mesta koja će vas inspirisati da spakujete kofere i krenete na put.

Viceroy Kopaonik – srpska planinska lepotica Kopaonik, poznata je kao zimski raj, ali je i tokom leta podjednako čarobna. Beskonačno zeleno prostranstvo, bogatstvo aktivnosti za ljubitelje prirode, luksuzni hotel koji će svojim sadržajem odgovoriti na sve vaše zahteve, samo su neki od razloga da ovo mesto uzmete u obzir ako razmišljate o domaćim destinacijama.

Bor hotel by Karismaako želite da istražite znamenite planine Srbije na do sad neviđeni način, i upoznate se sa njihovim lepotama, upravo je ovo mesto na Zlatiboru koje bi trebalo da stavite na svoju listu. Udobnost, raskoš i harmonija koja dopire sa ovih predela, opčiniće vas na prvi susret.

Za one koji žele van Srbije

The Chedi Andermatt (Švajcarska) – od svog otvaranja 2013. ovo mesto je jedno od najpoželjnijih za odmor, sa svojom 5 star uslugom, besprekorno uređenim enterijerom inspirisanim Alpima i azijskom kulturom. Potpuno autentično i nezaboravno za relaksaciju i uživanje.

Lefay Restort & Spa Dolomiti Italijaultimativni italijanski brend u oblasti luksuznog wellness koncepta koji promoviše eko-rezorte, usklađene sa modernim načinom života. Tišina, mir, nova vizija prestiža redefinisana fokusom na unutrašnji well-being i posvećenost detaljima.

The Alpina Gstaad (Švajcarska) – mali, diskretan hotel ali moderno uređen sa samo 56 soba i apartmana. Ovo je ekskluzivno odmaralište smešteno na obronku brda, pruža pogled na skijaško selo ispunjeno brvnarama. Spektakularan alpski pejzaž, restoran sa Mišelinovom zvezdicom, vinska karta sa preko 1700 etiketa, i mnogo drugih usluga, čine ovu destinaciju odličnim izborom. 

Miramonti Boutique Hotel (Italija) – Ostavite sve za sobom i posetite ovo jedinstveno mesto u Južnom Tirolu, koje čeka da ga istražite sa porodicom ili prijateljima. Ako ste ljubitelj intimnijeg i mirnijeg odmora – ovo je mesto koje će ispuniti vaša očekivanja. Prelepi pogledi na dolinu, vrhunska usluga i veliki izbor fantastičnih apartmana sa impresivnim pogledom, oduševiće vas da ćete poželeti da se odmah vratite. 

Megeve Mont d’Arbois (Francuska) – kombinacija netaknute prirode i prestižnog francuskog dizajna, Four Seasons Megeve je smešten u srcu ove planinske oblasti, pružajući gostima izuzetno iskustvo. Aktivni su tokom zime, kada ovu lokaciju posećuje hiljade turista, ali i tokom leta imaju svoje aktivnosti poput pešačenja, planinarenja, skupljanja biljaka, plovidbe jezerom, raftinga, vožnje bicikli, posete glečera i parfemske radionice. 

Foto: Instagram, Promo

POVEZANE VESTI