Piće sa pogledom na grad – 7 beogradskih rooftop barova i restorana idealnih za tople letnje večeri

Tekst: Milena Veselinović

Ljubitelji Beograda i spektakularnih pogleda na ovaj impresivni grad koji ima toliko toga da ponudi, obradovaće se podjednako fantastičnoj ponudi rooftop barova koji su posebno popularni tokom letnjih dana.

Za dodir romantike, ugodne večeri i opuštanje sa prijateljima, za vas smo pripremili listu mesta koja nude jedinstveno iskustvo.

Mama Shelter

Ako volite da ste u centru zbivanja, na mestu sa savršenom hranom i koktelima, ne tražite dalje, jer Mama Shelter ima sve što vam je potrebno. Restoran i hotel, interesantno uređen enterijer, ali i jednako zanimljiv letnji bar na krovu, dovoljni su razlozi da ovde svratite na osvežavajuće piće ili večeru sa prijateljima. Sa terase se pruža pogled na prelepi Kalemegdan i Knez Mihailovu ulicu.
Adresa: Tržni centar Rajićeva, poslednji sprat, Knez Mihailova 54a, Beograd

Heritage Rooftop

Doživite Beograd na drugačiji način uz ovaj open air gastro bar, sa 27 metara visine, na 9. spratu hotela Heritage. Mediteranski specijaliteti, jela sa menija inspirisanog nacionalnom kuhinjom, pića i kokteli, kao i muzičke večeri koje vas očekuju svakog petka, odlična su preporuka da se ovom mestu uvek vraćamo.
Adresa: Mije Kovačevića, 7a, Beograd

Prezident Palace

Ovaj atraktivni rooftop u jednom od najstarijih kvartova na Dorćolu je pravo utočište za one koji traže luksuz i eleganciju u jednom. Vrhunska usluga, kokteli i ukusna hrana pored bazena ovo mesto čine privlačnim kako lokalcima, tako i turistima, a pogled sa krova je spektakularan i zavređuje vašu pažnju.
Adresa: Venizelosova 54, Beograd

SkyLounge

Ovo trendi gradsko mesto je jedan od najstilizovanijih rooftop lokacija u gradu sa kosmopolitskim statusom. Očaravajući pogled na grad, pan-azijska kuhinja i širok izbor pažljivo kreiranih koktela, vina i šampanjca, obećavaju odličan provod u vrelim letnjim večerima.
Adresa: Kralja Milana 35, Beograd

Restoran Caruso

Restoran nosi ime po jednom od najslavnijih italijanskih operskih pevača, Enriko Karuzu, i omaž je njegovom talentu i značaju ne samo na muzičkoj sceni, već i u srcima svim poklonika umetnosti. Na osmom spratu zgrade sa čije se terase pruža pogled na terazijski plato, ušće Save u Dunav, Zemun, nalazi se ovaj hedonistički kutak u koji možete svratiti na izvrsnu hranu i vrhunsku selekciju pića.
Adresa: Terazije 23/8, Beograd

Kalemegdanska Terasa

Niste upoznali Beograd ako ne svratite do ovog fantastičnog restorana. Istorijski deo grada koji je na zadivljujući način spojio moderno i tradicionalno, tu je da vas ugosti i letnje večeri učini nezaboravnim. Kalemegdanska terasa je prava definicija onoga što zovemo odlično mesto sa magičnim pogledom.
Adresa: Mali Kalemegdan bb, Beograd

Ebisu

U blizini Kalemegdana, na krovu luksuznog hotela Square Nine u centru Beograda, nalazi se ovaj azijski restoran i bar sa najkvalitetnijom ponudom ribljih specijaliteta i vrhunskog sušija. Ovde možete isprobati pića koja uključuju koktele kao i japansko pivo, viski i vino. Sa terase se pruža impresivan pogled na Beograd koji će vas očarati.
Adresa: Square Nine Hotel, Studentski trg 9, Beograd

POVEZANE VESTI