Ralph Lauren home – kolekcija luksuznog nameštaja inspirisana automobilima poznatog dizajnera

Tekst: Milena Veselinović

Poznat po svojoj neiscrpnoj strasti prema dizajnu, bez obzira da li su u pitanju moda, arhitektura ili automobili, Ralph Lauren svakom projektu pristupa sa puno entuzijazma i energije.

Najnovija home kolekcija, predstavljena pod imenom ’’Modern Driver’’, pravi je odraz ljubavi prema luksuznim četvorotočkašima. Premijerno je prikazana na Milano Design Week-u u impoznantnom Palazzo Ralph Lauren, prostoru koji je dizajner zakupio još 1999.

Spoj funkcionalnosti i estetike prepoznatljive za RL brend, inspirisana nekim od najpoznatijim automobila koje Ralph poseduje, nova linija je impresivna na više nivoa. Ralphova garaža dom je za brojne automobile koji su izuzetno cenjeni, uključujući 1939 Bugatti Type 575C Atlantic coupe, 1929 Blower Bentley i 1955 Mercedes Benz 300 SL Gullwing coupe. Ova su vozila odraz vrhunske izrade, pa i nije čudo što su dizajneru poslužila kao inspiracija za kreiranje nameštaja i dodataka za dom.

Ikonični dizajn 

Centralni deo kolekcije zauzima RL-CF1 stolica, inpirisana McLaren F1 trkačkim automobilom, izrađena od istog karbonskog vlakna koje se koristi u Formuli 1. Tu je i Carbon Fiber bočni sto, Turner Nesting sto, sa mahagonijem i detaljima od nerđajućeg čelika. Zatim rasveta poput Beckford stone lampe, inspirisana Bently-jem, porcelanske ploče, posteljina, dodaci u vidu jastuka izrađeni od perforirane kože sa srebrnim RL detaljima. Ceo projekat je rezultat kolaboracije između Ralph Lauren i Haworth Lifestyle Design-a, koji proizvodi nameštaj u Italiji. Ova priča donela je privlačne, visoko kvalitetne komade koji reflektuju Ralphovu viziju prestiža i funkcionalnosti.

Kako Ralph kaže ’’Uvek me inspirišu stvari koje su napravljene sa svrhom. Automobili koje sam sakupio tokom godina imaju funkcionalnu lepotu. Većina je njih ručno rađena i dizajnirana da budu brzi. Svaki je detalj pažljivo razmatran i napravljen’’.

’’Modern Driver’’ je linija koja svedoči o strasti, umetnosti i vrhunskom zanatu koji ne poznaje granice. Deo automobilske estetike prenet u uređenje doma, pa sve to sa potpisom vrhunskog dizajnera, mi kažemo, zašto da ne?

Foto: Pinterest

POVEZANE VESTI