Skincare basics za muškarce – mini vodič kroz proizvode koji će olakšati negu kože na letnjim vrućinama

Tekst: Milena Veselinović

Leto donosi mnogo radosti, ali i izazova za kožu, posebno za muškarce koji možda nisu navikli na složene skincare rutine.

U ovom vodiču, predstavićemo vam osnovne proizvode koji će pomoći da očuvate zdravlje i svežinu kože tokom vrelih letnjih dana. I ne, neće ovo biti nega u 10 koraka, već pojednostavljeni vodič na koji se možete osloniti u svakom momentu.

Zašto je nega važna?

Muška koža ima svoje specifičnosti – deblja je, masnija i često sklonija iritacijama, uglavnom zbog brijanja. Međutim, trebalo bi imati na umu da negovanje nije samo stvar estetike, već i zdravlja. Pravilni rituali mogu sprečiti nastanak akni, iritacije ili prevremenog starenja. Leti, kada su temperature visoke, nega postaje još važnija zbog pojačanog znojenja i izlaganja UV zračenju.

Osnovni koraci nege

  • Temeljno čišćenje je prvi korak u svakoj skincare Ovaj Clarins gel za umivanje uklanja nečistoće i višak sebuma, ostavljajući kožu svežom i čistom. (Clarins Men Active Face Wash)
  • Aloe vera u ovom gelu smiruje i sprečava iritacije tokom brijanja. Idealan je za osveženje i olakšavanje procesa brijanja. (Clinique Aloe Shave Gel)
  • Hidratacija je ključna, posebno leti kakav god tip kože da imate. Ovaj Shiseido koncentrat jača epitel i povećava otpornost na stres i spoljašnje uticaje. (Shiseido Men Ultimune Power Infusing Concentrate)
  • Koža oko očiju je najosetljivija i najtanji je deo lica. Zato zahteva posebnu pažnju. Hijaluronska kiselina i kofein u Collistar kremi smanjuju natečenost i bore, ostavljajući osvežen i mladalački izgled. (Collistar Men Eye Contour Hyaluronic Acid+Caffeine)
  • Znojenje ume biti problem, tako da je efikasan antiperspirant neophodan tokom vrelih dana. Biotherm Homme pruža dugotrajnu zaštitu od znojenja i neprijatnih mirisa, bez iritacija. (Biotherm Homme Antiperspirant)
  • Sisleyum za normalnu kožu, namenjen je dnevnoj anti-age nezi. Ova krema sprečava pojavu bora, hidrira i uklanja znake umora. (Sisley Sisleyum For Man Normal Skin)
  • Obogaćen žen-šenom, ružom i kamilicom, ovaj balansirajući tonik je osmišljen da pomogne u očuvanju zaštitne barijere kože, dok istovremeno ujednačava ten. (Grown Alchemist Balancing Toner)


Nega muške kože nije komplikovana, ali je izuzetno važna, posebno tokom leta. Pravilnim izborom proizvoda i poštovanjem rituala, možete postići zdrav i osvežen izgled, spreman za sve izazove koje donose vreli letnji dani. Ne zaboravite da je ključ uspeha u kontinuitetu i doslednosti. Počnite sa ovim osnovnim koracima i vaša koža će vam biti zahvalna!

Foto: Pinterest

POVEZANE VESTI