Kako je Zendaya oživela tenniscore – trend koji je ujedinio stil i funkcionalnost

Tekst: Milena Veselinović

Plisirane suknje, udobne majice sa retro printovima reketa i zanimljivim ispisima, kombinacija sportskog duha, elegancije i prefinjenosti – sve to objedinjuje novi trend koji je zaživeo, tenniscore.

Zahvaljujući nezaboravnom stilu koji je Zendaya, inspirisana tenisom, prezentovala na premijerama filma ’’Challengers’’, ceo svet je fokusiran na ovaj stil oblačenja. Njena savršena pojava u kombinacijama inspirisanim popularnim sportom, sa podignutom kosom, mašnama i pletenicama, nije samo osvežila modnu scenu, nego i unela novu dimenziju u svakodnevne outfite.

Šta je tenniscore?

Odeća inspirisana tenisom, koja objedinjuje sportski i preppy stil, polo majice i košulje, plisirane kratke suknje iznad kolena sa rubovima u drugačijoj boji, bele haljine, pleteni džemperi i puloveri sa vintage šmekom, samo su neki od elemenata koji čine ovaj stil. Generacija Z, uz modele poput Iris Law i Zendaye, ali i influenserki Cass Dimico i Morgan Riddle brzo je prihvatila tenniscore, koji je izuzetno prilagodljiv i primamljiv za sve generacije, o čemu svedoče aktuelne kolekcije koje su lansirali Mango, Brunello Cucinelli, Lacoste, ali i domaći brend Bebe by Dunja.

Nekada Ana Kurnjikova i Marija Šarapova, a danas Zendaya

Jedan od razloga sve veće privlačnosti tenniscore jeste njegova svestranost. Bilo da se bavite tenisom, ili ne, ovaj način odevanja i interesantan izbor garderobe omogući će da izgledate stilizovano i sređeno u svakom trenutku, a da ujedno ne trpi udobnost. Moderne interpetacije ovog trenda uključuju stilove inspirisane old money estetikom, klasične kardigane, prugice i naravno šarmantne i neodoljive teniske suknje. Sa vama delimo predloge komada koje možete dodati u svoj ormar kako biste ispratili vibe ovog aktuelnog trenda.

Mudrim potezima stilista i direktnim učešćem zvezda u njemu, jedan sportski stil prerastao je u pravu inspirativnu modnu senzaciju. Kako ćete vi ispratiti tenniscore ili ćete ipak odoleti ovom globalnom trendu?

Foto: Promo

POVEZANE VESTI