7 tubing maskara koje uspešno postižu efekat dugih, zavodljivih trepavica

Tekst: Milena Veselinović

Malo makeup proizvoda ima potencijal da lagano transformiše naš izgled kao što to ume maskara. Kada se pokrene pitanje upotrebe ovog proizvoda, naši zahtevi su skromni.

Traže se postojane, pigmentovane formule koje se neće pomeriti ako zaplačemo, ili tokom drugačijih aktivnosti poput treninga, kupanja ili trčanja, ukoliko nošenje maskare u ovim situacijama bude izbor. Glavni nedostatak vodootpornih formula je upravo u tome što se teško uklanjaju. Rešenje jeste korišćenje dvofaznog čistača, no i taj postupak zahteva vremena i malo više strpljenja zato što se maskara gotovo nikad ne razgradi i obriše samo jednim potezom. Koža je usled toga izložena trljanju kao i grubim pokretima koji mogu da oštete trepavice i okoloočno područje.

I mada tubing maskare nisu inovacija jer su prisutne na tržištu godinama počev od Japana gde su i nastale, nije tajna da se periodično naše oči zalepe za nove proizvode koji se učine zanimljivim za isprobati. Tubing maskare izdvajaju su od svojih prethodnica jer im formula drugačije prianja za trepavice što daje postojanost pigmentu, kao i nenadmašne mogućnosti za postizanje dužine.

Šta tubing maskara obećava

Regularne maskare uglavnom farbaju trepavice voskovima i pigmentom, dok je kod tubing maskara to skroz drugačije. One su napravljene od polimera koji prianjaju na svaku trepavicu i time je oblažu poput cevi. Otud i naziv ’’tubing’’. One su manje sklone mrljanju kao i stvaranju grudvica, a njihovi jednistveni sastojci omogućavaju kreiranje efekta veštačkih trepavica. Formule tubing maskara naročito pogoduju osobama sa masnim kapcima koji bi ipak nešto postojano a dovoljno nežno za oči. One su sjajna alternativa vodootpornim maskarama jer ne otežavaju i ne oštećuju trepavice, a lako se uklanjaju toplom vodom i tuferom.

NYX PROFFESIONAL MAKEUP DOLL EYE MASCARA

Među najpristupačnijim tubing maskarama na tržištu nalazi se ova NYX lepotica koja koristeći prirodna ulja i polimerna vlakna produžava vaše trepavice do maksimuma.

THRIVE CAUSEMETICS LIQUID LASH EXTENSION MASCARA

Dramatična dužina i definicija u jednom potezu četkice, stavlja ovu Thrive maskaru u sam vrh tubing scene. Ši puter i ricinusovo ulje u sastavu dodatno neguju trepavice.

HOURGLASS UNLOCKED INSTANT EXTENSIONS LENGTHENING MASCARA

Hourglass je osmislio vegansku maskaru za produžavanje i podizanje trepavica zahvaljujući posebnoj tehnologiji formiranja filma koji oblaže svaku trepavicu posebno. Četkica je idealna jer može da zahvati svaku dlačicu i lepo je definiše.

MAC EXTENDED PLAY GIGABLACK LASH MASCARA

Revolucionarna formula među MAC maskarama stvara izrazito definisane trepavice zahvaljujući svojom malenoj četkici koja dopire do svake dlačice. Formula je namenjena dugotrajnom nošenju i može izdržati na očima i do 16h.

CLINIQUE LASH POWER MASCARA

Clinique je brend koji ima sjajan izbor maskara za osetljive oči, a Lash Power omogućava produžavanje trepavica bez razmazivanja uz izuzetnu postojanost formule i do 24h. Maskara je oftalmološki testirana i pogodna za korišćenje i kod osoba koje upotrebljavaju kontaktna sočiva.

KEVYN AUCOIN THE VOLUME MASCARA

Među popularnim tubing maskarama sa minijaturnim četkicama, ističe se i Kevin Aucoin koja je odlična za postizanje dužih trepavica. U formulu je dodatno i negujuće ulje jojobe.

L'OREAL DOUBLE EXTEND LASH EXTENSION EFFECT MASCARA

Ova drogerijska maskara radi odličan posao u dva koraka. Prvo se trepavice premažu hranljivim prajmerom sa ceramidima, a zatim crnom četkicom sa pigmentom, čime dobijate za 80% duže trepavice.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI