Otkrivamo za vas: 5 makeup trikova šminkera koji će vam promeniti rutinu

Tekst: Milena Veselinović

Ustaljeno je načelo da se vežbom postiže napredak. Kada je šminkanje u pitanju, ko će nas bolje savetovati od profesionalaca koji imaju znanje i veštinu u malom prstu?

Satima usavršavane tehnike i poznavanje svih tačaka na licu, doveli su do toga da danas imamo prave eksperte u svom zanatu koji uspešno šminkaju mnoge poznate ličnosti i poznaju mnoštvo trikova kako da postignete željeni izgled.

Ako ste veliki fan šminke i provodite sate gledajući tutorijale na Youtube, TikToku i Instagramu kako biste otkrili koji su trendovi aktuelni, sigurno ćete radoznalo želeti da pročitate ovaj članak jer vam predstavljamo par trikova koji mogu pomoći u određenim situacijama. 

Zaboravite kupovinu novih ajlajnera jer od svoje omiljene senke možete napraviti savršeni. Ovaj trik namenjen je svima koji nisu vešti u izvlačenju linija aplikatorima koji se dobiju u pakovanju, ili žele boju koju ne mogu kupiti. Potrebna vam je tamnija senka, tanka četkica za obrve i prajmer za senke. Stavite mrvicu prajmera na nadlanicu, umočite četkicu u senku, otresite višak i na ruci ih pomešajte. Četkica olakšava nanošenje proizvoda na kapak, a primetićete da je ovako napravljeni ajlajner otporniji na mrljanje i neće brzo izbledeti.

Za slučaj da kod sebe trenutno imate boju pudera koja ne odgovara vašem tenu, a nemate posvetljavajuće kapi kao zaseban proizvod, rešenje može biti hidrataciona krema. Mešanjem manje količine pudera i kreme za hidrataciju kože, posvetlećete svoj puder do nijanse koju želite, a ujedno ćete dobiti teksturu koja zaglađuje pore i klizi pri nanošenju. Ukoliko želite tamniju nijansu, kremasti bronzer može biti spas. 

Nanesite na svoje trepavice malo transparentnog pudera u prahu kojim setujete šminku. Ovime ćete ih blago popuniti i pomoći maskari koju nanosite u slojevima da se bolje prilepi za dlačice, stvarajući time privid veće gustine.

Fanovi uređenih obrva u svom go to neseseru sigurno imaju odgovarajuću olovku za iscrtavanje dlačica, ali da li znate da je gel za oblikovanje proizvod koji može napraviti čudo. Začešljajte providnim gelom svoje obrve prema na željeni način a potom kratkim, odsečnim pokretima iscrtajte dlačice na mestima gde je potrebno. Pigment će izdržati čitav dan!

Aplikatori koje koristimo u mnogome olakšavaju šminkanje, a sunđeri poput beauty blendera su napravili revoluciju u nanošenju kremastih tekstura na kožu, jer omogućavaju postizanje prirodnog, ujednačenog tena, bez naglašavanja pora. Nije alarmantno ako nemate beauty blender, zato što sličan airbrush efekat možete postići mokrom stippling četkom. Naprskajte fiksator u spreju na četku a potom njome tapkanjem ublendajte puder na kožu. Ova tehnika uspešno kamuflira porice na licu, a pogodna je za prekrivanje fleka i crvenila.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI