5 inovativnih urbanih gedžeta koji su nam zapali za oko

Tekst: eleven eleven

U svetu tehnologije, na godišnjem nivou održava se više desetina različitih sajmova i konferencija na kojima se predstavljaju poslednja tehnološka dostignuća, a ove godine na CES (Consumer Electronic Show) održanom u Las Vegasu, kreativnost je bila na zavidnom nivou.

Lampe koje detektuju pokrete, pametne šolje za kafu, zvučnici koji izgledaju kao da su sveže lansirani iz svemira i još mnogo toga privuklo nam je pažnju. Izdvajamo gedžete koji su nas zaintrigirali i za koje mislimo da će biti pravi trend ove godine.

VAHA FITNES OGLEDALO

Dani kada ste mogli da nalazite brojne izgovore za neodlazak u teretanu su prošlost. Sada ni ne morate da napuštate udobnost vašeg doma da biste doživeli osećaj boravka u teretani i vežbanja uz personalnog trenera. Pametna ogledala budućnost su home workout rutine. Vaha Fitness smart ogledala imaju full HD displej od 43 inča, osetljiv na dodir, koji može da reprodukuje i preko 800 različitih programa vežbi.

LEVITIRAJUĆA SAKSIJA

Šta je bolje od dekorativnog cveća u vašem domu? Imamo odgovor! Cveće u lebdećoj saksiji koja se rotira za 360 stepeni. Da, dobro ste pročitali, i mi nismo verovali dok nismo videli. Jedinstveni dizajn, atraktivan oku, akcentuje prostor na specifičan način, magično izgleda, a ceo sistem rotirajuće posude u kojoj možete držati vaše omiljeno cveće funkcioniše po principu jakog magnetnog polja koje se emituje iz posude, i koje radi na struju.

META QUEST PRO

Budućnost našeg digitalnog sveta nalazi se u metaverse tehnologiji. Mnogi tehnološki lideri smatraju da ćemo uskoro u metaverse biti uključeni svi, a ako već sada želite da se otisnete u ovu digitalnu stvarnost, Meta Quest Pro je uređaj koji će vas na najbolji način uvesti u priču. Nekadašnja kompanija Facebook, današnja META potrudila se da u okviru ovog geždeta pruži korisnicima izuzetne performanse koje nadmašuju dosadašnju ponudu u okviru VR. Mogu ga koristiti gejmeri, ali i svi entuzijasti koji uživaju u inovacijama novog doba.

NOTHING EAR STICK

Londonska tech-kompanija sa specifičnom idejom i alternativnijim pristupom kreirala je nedavno ultra udobne, male slušalice koje savršeno reprodukuju zvuk a koje teže samo 4.4 grama. Kompaktan dizajn, kućište koje staje u bilo koji džep našeg skinny jeans-a, prati koncept brenda po kojem žele da se izdvoje u odnosu na konkurenciju. I naše skromno mišljenje je da im to sjajno polazi za rukom!

DŽEPNI PROJEKTOR

Ovaj prenosivi projektor je sve što vam je potrebno ako ste ljubitelji bioskopskog ugođaja tokom gledanja filmova ili pak ako želite svoju poslovnu prezentaciju kolegama prikazati na velikom formatu. Bežični uređaj kompanije Kodak Luma 150 Portable koji staje u vaš dlan, pouzdani je saputnik u svim avanturama jer je pristupačan, modernog dizajna, izdržljive baterije, a može reprodukovati sliku i snimke sa različitih izvora.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI