11:11 trend radar – Victoria Beckham otkriva svoje trikove za konturisanje lica

Tekst: Milena Veselinović

Besprekoran stil, ikoničan stav, uvek savršeno našminkana, graciozna i atraktivna – Victoria Beckham godinama privlači medijsku pažnju. Kako postiže tako ujednačen izgled makeup-a i naglašene konture?

Nedavno je na Instagramu podelila neke od svojih omiljenih beauty trikova, uključujući i svoju veoma specifičnu rutinu konturisanja, a fanovi su sa oduševljenjem dočekali taj tutorijal. Uzimamo notes i prepisujemo od nje.

Otkrivanje lepote kroz konture

Jedan od najprodavanijih proizvoda u Victoria Beckham beauty kolekciji definitivno jesu Contour Stylus olovke za konturisanje. „Razlog zbog kojeg sam uzbuđena zbog ovog proizvoda je što smo ga razvili u ovom tankom, malom pakovanju. Želela sam da ga držim kao olovku i bukvalno crtam po svom licu,“ podelila je sa svojim pratiocima. Ona započinje šminkanje konturisanjem svog nosa, iscrtavajući linije sa obe strane. „Volim da imam dve tanke linije koje se blago protežu prema obrvama, ali ne previsoko i preblizu jer to može učiniti da izgledate ljuto,“ objašnjava ona. Zatim prelazi na jagodice, dodajući nekoliko tanjih linija ispod same kosti. Potom je u uglu čela sa obe strane dodala malo proizvoda, suptilno osenčila oči i završila konturisanjem vilične kosti, tik ispod vidljive linije ka vratu.

Magija u blendanju

Kada je reč o sjedinjavanju pigmenta sa podlogom i usavršavanju prelaza, Victoria koristi i četku i prste, u zavisnosti od dela lica na kojem radi. Kako se proizvod blenda i upija u kožu, može se precizno ispratiti transformacija i steći utisak da su proizvodi izuzetno kremasti i lagani za upotrebu, a ne setuju se brzo pa vam ostavljaju dovoljno vremena za rad. Ovo je odlično i za one koji nisu vešti i ne vladaju tehnikom! Victoria još dodaje: ’’Želela sam proizvod koji se ponaša kao olovka, tako da mogu jednostavno crtati i blendati, veoma je lako za korišćenje. Ovo je moja jutarnja rutina.“ Prirodno, komentari na postu bili su puni fanova koji su Bekamovoj postavljali pitanja, od toga gde je nabavila svoj ogrtač do koje je boje obojila svoje kupatilo. Drugi su izabrali da joj udele komplimente i pohvale proizvod, napominjući da nikada nisu uživali u tutorijalu za šminkanje dok se ona nije pojavila.

Posh Spice je svojom metodom koju je nesebično podelila sa pratiocima pokazala da lepota nije samo u proizvodima koje koristimo, već i u tehnici kojom ih primenjujemo. Njen pristup koji kombinuje preciznost, kreativnost i praktičnost, inspiriše nas da preispitamo svoje dnevne rutine i pronađemo nove načine da istaknemo crte lica, ali i zabavimo se tokom procesa. Prepisivanje trikova od poznatih ličnosti nije samo trend, nego i prilika da učimo, prilagođavajući celebrity tajne našim jedinstvenim karakteristikama.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI