11:11 trend radar: Rumenilo u obliku slova C vratilo je osamdesete

Tekst: Milena Veselinović

Ove sezone možete konturisanje i hajlajter da stavite po strani jer nova era šminkanja je stigla, a njen glavni akter je rumenilo u obliku slova C.

Ovaj trend, koji je nedavno oživela, niko drugi do Naomi Campbell na Abu Dhabi F1 Grand Prixu, postaje pravi hit. Njene savršeno našminkane jagodice delovale su još izraženije i blistavije nego ikad. Razlog? Drugačija tehnika nanošenja rumenila. ’80s are back!

Tajna savršenih jagodica – C blush

Kako objašnjava pro makeup artistkinja Gemma Peace, rumenilo ne morate da nanosite isključivo na jagodice, već istu boju iskoristite i na kapcima. Ta je tehnika poznata kao draping. Ovaj pristup ne samo da izgleda sveže i moderno, već stvara i lifting efekat. Iako se čini da Naomi, sa svojim neverovatnim jagodicama, zaista i nisu potrebni ovakvi trikovi, oni su odlična metoda za one koji žele da istaknu svoju strukturu lica bez dodatnih kontura.

Kako da znate gde da nanesete rumenilo?

Peace savetuje da se rumenilo stavlja visoko na jagodicama. Efekat je sličan onome kada vežete kosu u visoki rep. Tada se prirodno podiže lice i postiže konturisan, izvajan izgled. Kod većine modela, profesionalni šminkeri znaju da kada nanose boju u obliku slova C, to čine od slepoočnica do jabučica obraza, pažljivo je blendajući za glatki, potpuno smooth prelaz. Kada birate nijansu, odaberite onu koja se lako može nositi i na kapcima, tako da je idealno da ima smeđe, toplije podtonove, i da se ujedno uklapa u prirodne tonove vaše kože. Ako, poput Campbell, završite sa sličnom nijansom na usnama, stvorićete savršen sklad u šminkanju.

Ova tehnika koja podseća na trend šminkanja celebrity ličnosti osamdesetih, može revolucionarno promeniti način na koji pristupamo dekorativnoj kozmetici. Jednostavno, ali efektno isticanje kontura lica, daje svež i podmlađen izgled. Bilo da želite da naglasite svoje jagodice ili unesete malo promene u vašu regularnu makeup rutinu, C-blush je siguran put ka postizanju sofisticiranog i harmoničnog makeup look-a.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI