11:11 trend radar – kako do savršenih ombré usana

Tekst: Milena Veselinović

Sećate li se šminke koja je bila trendi tokom devedesetih godina na supermodelima poput Naomi?

Ombré lips su modernizovana verzija tamno uokvirenih usana i trenutno su pravi hit koji na TikToku pod hashtagom #ombrélips ima više od neverovatne 2 milijarde pregleda. Očigledno, svima nam se mnogo dopada makeup look u dve nijanse.

TikTok trend koji osvaja i kako ga postići

Ovi trendovi na društvenim mrežama su poput digitalnih talasa koji donose nove, uzbudljive stilove direktno u naše domove, inspirišući nas da eksperimentišemo i igramo se šminkom. Današnje popularne ombré usne zasnivaju se na gradijentu boja i besprekornoj završnici. Ash K Holm, šminkerka iz Los Anđelesa, kaže: ’’Možete kreirati toliko različitih verzija.“ Ona voli neutralne smeđe i roze nijanse za prirodni izgled, ili tamno crvene i crne tonove za statement momenat.

Najpre je važno da pripremite usne tako što ćete uraditi piling i hidrirati ih. Za to možete koristiti La Mer The Lip Polish hranljivi piling na bazi algi nakon kojeg ćete naneti sloj Gucci Multipurpose Hydrating and Nourishing balzama. Sledeći korak je da uokvirite svoje usne nekom od olovaka poput Laura Mercier Long Wear Lip Liner koja će sprečiti razlivanje karmina i produžiće njegovu postojanost. Šminkerka Ash predlaže da potom nanesete dve nijanse ruža u sličnoj boji, kako biste postigli suptilni gradijent, a potom se vratite na olovku za dodatnu definiciju kontura. Svetlija nijansa ruža ide u centar usana, a tamnija od sredine do ivica. Blago tapkajte prstom ili koristite četkicu da omekšate prelaz između nijansi. I to je to, uz malo vežbe, ombré lips postaće vaš zaštitni znak!

Ovaj savršeni spoj trendi umetnosti i mode, pruža nam način da izrazimo svoju kreativnost i stil. Bilo da pratite najnovije TikTok trendove ili tražite inspiraciju sa modnih pista, ombré usne su izbor koji donosi dramu i sofisticiranost. Sa ovim koracima, svako može postići zavodljiv i intrigantan izgled koji će biti u centru pažnje. Ne zaboravite, ključ je u smelosti i zabavi – eksperimentišite i uživajte u svakom trenutku transformacije.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI