11:11 trend izveštaj – Street style sa Nedelje mode u Milanu 2024.  

Tekst: Milena Veselinović

Kada se svet mode posle Burberry revije održane u Viktorija parku u Londonu preselio u Milano, ulice ovog modnog epicentra postale su platno za najnovije trendove jesen/zima 2024.

U gradu koji diše luksuzom i gde se moda ne samo prati nego i stvara, Diesel je otvorio reviju atraktivnošću slojevitog stila i izbledelog teksasa, postavljajući scenu za seriju spektakularnih događaja. Sa fotografom Filom Oom na terenu, ulice Milana su se transformisale u spontanu modnu pistu, otkrivajući nam street style koji je jednako intrigantan kao i kreacije na samim revijama.

Od maksimalizma do modernog romantizma

Prvi dan je Diesel doveo do eksplozije maksimalizma, sa naglaskom na slojevito odevanje i komadima izbeljenim varikinom, koje su postale prepoznatljive karakteristike Glena Martensa. Ove sezone, pleteni komadi i imitacije krzna, tretirani na posebni način da izgledaju vintage, dominirali su scenom. Fendi je veče zatvorio modernim romantizmom, predstavljajući besprekorno krojenje i Japanom inspirisane svilene printove, dok su se svi sa nestrpljenjem iščekivali Prada, Bottega Veneta i debi kolekcija Adriana Appiolaze za Moschino.

Ulica kao modni kanvas

Posetioci revija, kao i uvek, nisu razočarali. Savršeno skrojena odela, slojevito preko rolki i majica sa printom, dugački kaputi u zemljanim tonovima, teksas u svim mogućim nijansama, teksturama i siluetama. Za razliku od Londona, aksesoari su bili diskretniji, sa povremenom mini torbicom ili pastelno obojenim špicastim cipelama koje su upotpunjavale inače prigušene kombinacije. Tako su ulice Milana postale svojevrsna galerija, izložba najnovijih trendova koje su doneli prisutni na revijama. Od prefinjenih slojeva do izražajnih tekstura, od minimalizma aksesoara do eksplozije boja na obući – svaki izbor je bio priča za sebe, svaki korak po kaldrmi odjekivao je stilom.

Milanska Nedelja mode jesen/zima 2024. dokazala je da moda nije ograničena samo na pistu – ona živi na ulicama, u svakodnevnom izboru ljudi koji grad čine svojim. U Milanu, ulice postaju pozornica, a prolaznici glavni akteri u ovoj neprestanoj modnoj predstavi. Ovogodišnji street style naglašava individualnost i eksperimentisanje, dok istovremeno odaje počast klasičnim elementima koji nikada ne izlaze iz mode.

Foto: Promo, Phil Oh

POVEZANE VESTI