Beauty slučajnost – Kako je MAC Ruby Woo postao najpoznatiji ruž na svetu

Tekst: Milena Veselinović

Izraz bunta, simbol glamura, slika bezvremene ženstvenosti i elegancije – on neumorno dominira beauty ali i modnom scenom.

Znamo ga kao MAC Ruby Woo. Nastao je krajem devedesetih, ali ne kao plod dugogodišnjeg planiranja, već kao slučajnost, verovali ili ne. Ubrzo potom postao je ikona.

Crveni otisak koji ne bledi

Tada najprodavaniji Russian Red imao je posebnu mat teksturu ali baš zbog toga, nije svima odgovarao. Sve je počelo pokušajem da se modifikuje Russian Red, sa namerom da se ublaži njegova mat tekstura. Međutim, kada su se verni fanovi pobunili, formula je vraćena na original, dok je novi miks koji je nastao usput učinio primarni pigment svetlijim i živopisnijim. Ovaj novi proizvod, privukao je pažnju kreativnog tima. Step away – the star was born! Upravo tako je rođen Ruby Woo. Od tada, ovaj ruž je postao jedini preživeli član Retro Matte kolekcije iz 1999. godine (koja je imala još 4 nijanse), ali i jedan od bestseller-a. Svakoga minuta proda se sedam primeraka ovog ruža širom planete.

Universal red – više od ruža

Ono što Ruby Woo čini tako posebnim nije samo njegova „najcrvenija crvena“ nijansa, već i mrva plavičaste koji ga čini savršeno balansiranim između toplog i hladnog spektra boja. Ova specifična crvena daje mu sposobnost da odgovara svakom tonu kože, čineći ga prvim izborom brojnih poznatih ličnosti poput Dita Von Teese, Angeline Jolie, Taylor Swift kao i Rihanne. Retro mat tekstura odlično prianja na usne, nema suvišnog sjaja i udobna je za nošenje. Uz to je postojana, ne klizi, ravnomerno se nanosi i dograđuje. Sa svojom bogatom pigmentacijom i formulom koja pruža dugotrajan efekat bez isušivanja ili neujednačenog nanošenja, Ruby Woo prevazilazi granice običnog karmina. Njegova mat formula koja podseća na efekat baršunastih latica bez sjaja, učinila ga je sigurnim, ali istovremeno revolucionarnim izborom u beauty industriji.

Rastuća Ruby Woo porodica

Vremenom, kako bi zadovoljio i najzahtevnije ljubitelje ruževa, MAC je proširio Ruby Woo liniju uključujući različite teksture i formule. Ako ste ikada želeli da probate Ruby Woo, ali vam je originalna boja previše mat, tu su Ruby New i Ruby Boo u teksturama Powder Kiss ruža i tečnog ruža, koji na usnama ostavljaju osećaj lakoće i daju blurry, somotski efekat. Takođe, Ruby Phew kao Retro Matte tečni ruž nudi izraženu dugotrajnost.

Nosiva uz jednostavnu crnu haljinu, ili džins i belu majicu, bez obzira na to koju verziju Ruby Woo-a odaberete, budite sigurni da će nijansa trenutno unaprediti vaš makeup izgled i uneti dodatnu dozu radosti. Ruby Woo kakvu poznajemo, ostaje konstanta – klasična, cool i uvek impresivna.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI