11:11 izbor – knjige koje čitamo ovog leta

Tekst: eleven eleven

Od psiholoških trilera koji će probuditi blagu jezu tokom čitanja, misterija koje će vas baciti u razmišljanje, optimističnih buđenja i pozitivnih misli do prelistavanja manga stripa i istraživanja detinjstva i puta samospoznaje, predlažemo vam nekoliko naslova koji su nam privukli pažnju u proteklom periodu.

Laku noć Punpune, Inio Asano

Žanr: Manga, Strip

Strip prodat u 3 miliona primeraka, napisan i ilustrovan od strane Inio Asana, jednog od predvodnika modernog talasa japanske strip-produkcije. Laku noć, Punpune prati životna dešavanja i iskušenja kroz koja prolazi Onodere Punpun, naizgled obični dečak koji se ni po čemu posebnom ne izdvaja, osim što može da razgovara sa Bogom. Ovo je zanimljiva i poučna priča o otuđenosti, ljubavi, zajedništvu i prijateljstvu.

Suša, Džejn Harper

Žanr: Triler, Misterija

Radnja je smeštena u ruralnim predelima Australije, na farmi Hadlerovih čije imanje vrvi od policije koja po dolasku na mesto zločina zatiče stravičan prizor. Samo je jedna osoba preživela tragediju ali je suviše mala da prepriča šta je videla. Ova misteriozna priča puna je napetih situacija, a ujedno otkriva zataškanu mutnu prošlost jednog federalnog agenta koji se vraća u rodni grad da reši slučaj.

Aurora u tami, Barbara Baraldi

Žanr: Beletristika

Ovaj impresivni psihološki triler uvući će vas u intrige i teleportovati u napetu priču smeštenu u malom italijanskom selu. Glavna junakinja romana je Aurora, najbolji profajler pri italijanskoj policiji koja se bori sa svojim unutrašnjim demonima, gubitkom članova najuže porodice i bipolarnim poremećajem. Kada se tokom policijskog premeštaja u drugi grad suoči sa zastrašujućim ubistvom, Aurora biva primorana da prati svoje instinkte kako bi otkrila ubicu.

O ljubavi, Alen de Boton

Žanr: Psihologija

Na letu od Pariza do Londona jedan par se upoznaje i započinje svoju emotivnu vezu punu nevine zaljubljenosti, ushićenja ali i razočaranja. Inspirisan skrivenim tajnama koje nosimo duboko u sebi, autor Alen de Boton uspešno dočarava ljubavne dileme, preispitivanja i večnu potragu za idealnom polovinom koja će upotpuniti naš život i biti verni i mudri saputnik.

Poslednja knjižara u Londonu, Madlin Martin

Žanr: Drama

Bestseler New York Times-a. Poslednja knjižara u Londonu pripoveda o savladavanju kriznih situacija i pronalaženju tračka svetlosti u teškim i izazovnim vremenima kroz čitanje. Grejs Benet je maštala o selidbi u London, međutim ne i da istu iskusi za vreme rata. Umesto posla koji je priželjkivala, ona se zapošljava u naizgled neuglednoj knjižari na Primrouz hilu koja postaje mesto utehe i solidarnosti. Rat budi strah u svima i preusmerava Grejsin fokus na malu zajednicu ljubitelja knjiga okupljenih oko knjižare u kojoj radi. Ovo je dirljiva priča oslikana na napet i dinamičan način koja prikazuje kako se i u kriznim vremenima može pronaći nada i spasenje.

Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao, Junas Junason

Žanr: Drama, Komedija

Bestseler prodat u preko 6 miliona primeraka koji će se dopasti zaljubljenicima u knjige Čovek po imenu Uve i Forest Gamp. U staračkom domu stručnjak za dinamite Alan Karlson, stogodišnjak koji je živeo punim plućima, iščekuje svoju proslavu koja mu ne izaziva uzbuđenje. Kako bi začinio svoje poslednje dane, on odlučuje da iskoči kroz prozor i upusti se u novu avanturu. Ispostavlja se da je njegova sudbina takva da se uvek nalazio na mestu nekih važnih istorijskih događaja, pa je tako tokom svog života večerao sa Trumanom, prešao Himalaje, pobegao iz sibirskog gulaga, sprečio atentat na Čerčila. Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao je urnebesna priča ispričana na duhovit način koji će zaintrigirati čitaoca.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI