11:11 degustaciona avantura: Druid, omiljeno mesto ljubitelja koktela u Beogradu

Tekst: Milena Veselinović

U centru Beograda, gde se ulice prepliću s maštovitim pričama, skriva se mesto čije se ime šapuće – Druid Bar.

Vaša avantura počinje dok tragate za jarko zelenim svetlom iznad zift crnih vrata. Kada ga pronađete, znajte da ste blizu nove interesantne priče u koji će vas noć uvući. Proglašen za jedan od najboljih barova u Evropi od strane New York Times magazina, Druid bar zaintrigiraće vas da ga posetite i istražite u potpunosti.

Od svetlosnih akcenata koji dodiruju svaku flašu, do eufonije zvukova koktelskih šejkera i tihih razgovora, svaki detalj je pažljivo osmišljen. Zidovi su prekriveni pričama ispričanim nežnim šapatom, dok svaka čaša krije novu avanturu.

Duh Njujorka u glavnom gradu

Ulazeći, otkrivate mesto koje izgleda kao da je teleportovano direktno iz tajnih uglova Njujorka, sa vitražima, zakrivljenim barom i dekorom koji osvaja dušu. Dok sedate, barmen vam prilazi, nudeći meni koji je prava umetnost i koji se uklapa sa atmosferom. Uvek možete poručiti i koktele prilagođene vašim preferencijama. Među vrhunskom ponudom ističu se kokteli kao što su Viquiri i Haze Collins, ali prava magija je kada izaberete osnovu i ukus, a barmen za vas stvori remek-delo u čaši. Izvanredna veština ogleda se u njihovoj smeloj kombinaciji klasičnih i ekstravagantnih napitaka, a preciznost i stil prezentacije pića ostaviće vas oduševljenim. Osetite kako se ukusi prepliću, dok zvuci vinila donose notu nostalgije. Fotografisanje u baru nije dozvoljeno.

Tajna u srcu Beograda

Iako se nalazi u ulici Cincar Jankovoj 1, na svega par minuta od Kalemegdana, ovaj bar je mistična oaza, mesto gde se spoljašnji svet zaboravlja. Oslikava američki koncept speakeasy (tajni bar) jer na vratima nema posebne naznake da je u pitanju koktel bar, osim instrukcije da se pozove broj naznačen na tabli. Rezervacije su poželjne budući da je u pitanju manji prostor i da prima ograničen broj gostiju. Namenjen onima koji traže autentično iskustvo, Druid Bar je pravo mesto za idealan provod. Svaki detalj je osmišljen sa pažnjom, od enterijera do usluge, pružajući posetiocima priliku da se izgube u trenutku.

Zašto je Druid Bar tako voljen?

On je utočište za sanjare, svetionik za avanturiste noći, galerija ukusa za istinske hedoniste i terapeutski kutak za umorne duše. On nije samo mesto, več čitav spektar kompleksnih osećanja.

Ako želite da postanete deo ove priče, preporučujemo da rezervišete svoje mesto unapred. Kada se vrata zatvore iza vas i ugosti vas ljubazno osoblje u prijateljskoj atmosferi, znajte da ste postali deo nezaboravnog iskustva.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI