Brend po meri džentlemena – Hackett London

Tekst: Milena Veselinović

Da sinteza britanske tradicije i modernog stila može da stvori modnu imperiju, definitivno potvrđuje Hackett London, brend koji već decenijama jeste epitom klasičnog pravca sa savremenim obrtom.

On je sinonim za vrhunsku mušku modu, prepoznatljiv po svojoj izvrsnosti i nenadmašivom kvalitetu.

Počeci vintage dizajna

Kada je 1979. godine na londonskom Portobello tržištu Jeremy Hackett zajedno sa svojim poslovnim partnerom Ashleyem Lloydom Jenningsom započeo putovanje koje će prerasti u brend Hackett London, malo ko je mogao predvideti kako će ta avantura oblikovati budućnost muške mode. Od skromnih početaka prodajom polovne odeće visokog kvaliteta, pa sve do otvaranja prve prodavnice na prestižnoj King’s Road u Chelsea, Hackett London je postao odraz elegancije i vrhunskih krojačkih veština. Posvećenost detaljima i autentičnosti bila je očigledna od samog početka, pa su tako klasični krojevi oživeli u savremenom kontekstu.

Nosilac britanske elegancije

Hackett London odražava ostrvsku klasiku putem svakog sašivenog šava. Kroz saradnju na raznim događajima poput veslačkih okupljanja na Henley Royal Regatta, Aston Martin Racing, kao i sa British Army polo timom, brend uspeva da održi svoj status ikone britanskog stila. Ova partnerstva oslikavaju povezanost sa sportskim duhom čime se neguje jedinstveni identitet. Materijali visokog kvaliteta, kao što su čist vuneni tvid i fino pamučno platno, zajedno sa nepogrešivim krojevima, čine Hackett London izborom za one koji cene tradiciju, prefinjenost, izražen karakter ali i moderan izgled.

Krojevi dostojni lige džentlemena

Rafiniranost i kvalitet nisu prošli nezapaženo među poznatim ličnostima. Od kraljevskih članova do filmskih zvezda Pierce Brosnana, Luke Evansa, Samuel L Jacksona, mnogi su viđeni kako nose komade ovog brenda, što dodatno potvrđuje njegovu vrednost i status u svetu mode. Njegova sposobnost da se prilagodi različitim prilikama, od formalnih događaja do casual izdanja, čini ga omiljenim izborom među onima u žiži javnosti.

Autentičnost u svakom komadu

Ono što Hackett London čini posebnim jeste njegova posvećenost autentičnosti. Svaki komad odražava bogatu istoriju i tradiciju, dok istovremeno pruža moderni osećaj kroz inovativni pristup. Veza između dizajna i engleske klasike je neraskidiva, gde svaki detalj, od izbora tkanine do finalnih dodataka, odražava britanski senzibilitet. Sa preko 160 prodavnica u preko 30 zemalja širom planete, Hackett neguje svoj globalni uticaj, nudeći raznovrsnu garderobu od odela, kožnih aksesoara, kaiševa i torbi, kožne obuće, preko sportske odeće, do vunenih džempera i kaputa, sve inspirisano duhom klasike ali prilagođeno savremenom muškarcu.

Sposobnost da spoji klasično sa aktuelnim trendovima dok ostaje veran svojim korenima, čini Hackett London liderom u muškoj modi, testamentom posvećenosti, strasti i vizije svojih osnivača, ali i trajnim simbolom elegancije i sofisticiranosti. Pažljivo osmišljena filozofija evolucije omogućila je da se on održi relevantnim i poželjnim i decenijama nakon osnivanja. On predstavlja način života utemeljen na kvalitetu, izvrsnosti i neupitnoj klasi.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI